Endelig er jentene i gang

Seier til juniorjentene i Ungarn

Vil ikke si at jeg misunner VM-arrangørene i Debrecen; 01 juli – kampen mellom Norge og Elfenbenskysten ble avlyst da laget fra Elfenbenskysten fikk visumtrøbbel og ikke hadde mulighet til å nå kampen. 02 juli – kampene i gruppe A blir endret, slik at Brasil mot Norge spilles kl 16:00 og Elfenbenskysten mot Montenegro spilles kl 20:00. Alt vel så langt. 04 juli – hele gruppe A «ommøbleres» da Elfenbenskysten trekker sitt lag fra VM. Dermed strykes Norges «seier» på 10-0 mot Elfenbenskysten, og kamp nr 2 blir dermed kamp nr 1.

Med avkast kl 16:00 var endelig de norske juniorjentene i gang med mesterskapet i Ungarn. Brasil fikk straffe etter vel 3 minutter, men hva gjør vel det når Sofie Ege Grønlund i Norges mål redder? Norge fikk straffe bare halvminuttet etter det, og den satte Line Ellertsen kontant i mål. 1-0 til Norge.

Det tok 6 minutter før de brasilianske jentene overlistet Sofie i det norske målet. I tillegg til godt målvakts spill åpnet de norske jentene brukbart i forsvar. Angrepet kom etter hvert det og. Lagene fulgte hverandre utover i omgangen, men Norge var hele tiden et lite skritt foran. De norske juniorene fikk brukt mye fart mot slutten av omgangen. Det ble det både mål og stangskudd av, og Norge ledet gode 13-8 til pause.

Jentene fra nord sluttet 1.omgang med scoring og åpnet 2.omgang med scoring. Og en utvisning. Straffe til Brasil og ny redning fra Sofie. Har vi gode målvakter eller har vi det ikke? Brasil prøvde seg på utgruppert forsvar, men det gav mer rom til jentene våre og de ledet snart 16-8. Brasil tok en tidlig time-out, bare drøyt 5 minutter ut i omgangen. Med påfølgende to raske scoringer til Brasil. To raske til Norge, straffe Brasil og to minutter til Norge, ny strafferedning på Sofie. Straffe til Norge, men utenfor. Stillingen etter 10 minutter av 2.omgang var 18-10 til Norge. Fem minutter med flere tekniske feil og stangskudd fra Norge og gode Brasil angrep resulterte i redusering til 19-15. Det norske forsvaret jobbet godt sammen, angrepet flyter også «som det skal». Stort sett i alle fall. Med fem minutter igjen av kampen ledet juniorjentene til Norge 24-20.

Norge ledet gjennom hele kampen, og sluttresultatet ble 25-20. Nå er jentene i gang med VM. Ny kamp i morgen.

Foto: Svein André Svendsen/NHF