• Foto: Terje Refsnes

En trener, to lag og noen spillere med tidligere erfaring

Champions League, Final4 og Vipers Kristiansand

I sin andre «sesong» i hovedrunden i Champions League har Vipers Kristiansand tatt seg til Final4, som andre norske lag i historien.

Gruppespillet

Champions League sesongen ble innledet 06 oktober i fjor med gruppespill og uavgjort hjemmekamp mot SG BBM Bietigheim. Deretter gikk det slag i slag, eller kamp i kamp kan en vel si, før siste kampen i gruppespillet ble spilt 17 november. Da ble det seier mot FTC-Rail Cargo Hungaria hjemme i Aquarama. Etter seks kamper (tre seirer, en uavgjort og to tap) endte Vipers som nr 2 i gruppe D. Kun ett poeng bak gruppevinner CSM Bucuresti.

Hovedrunden

Vipers startet hovedrunden med å slå RK Krim Mercator med knappest mulig margin da de vant 25- 24 på bortebane. Foruten disse to var de andre lagene i hovedrundens Gruppe 2, Györ, Thüringer HC, CSM Bucuresti og FTC-Rail Cargo Hungaria. Etter ferdigspilt hovedrunde stod jentene fra Kristiansand igjen med 10 kamper fordelt som seks seirer og fire tap. Det holdt til andre plass i gruppen (bak Györ) og dermed var det klart for kvartfinale.

Kvartfinale

Vipers reiste til Montenegro «med blanke ark» og møtte Buducnost i begynnelsen av april. De reiste hjem med to poeng og fem måls seier. Da de uken etter tok imot Buducnost hjemme i Aquarama endte det med syv måls seier , og Vipers jentene er klare for sin første Final4. Og det på andre forsøket 😊.

Erfaringen

Ole Gustav Gjekstad er en av få norske trenere som har vært i Final4 tidligere. Da med Larvik og det resulterte i to andreplasser (2012/13 og 2014/15 sesongene).

Katrine Lunde har vunnet Champions League med både Viborg og Györ. To ganger med hvert lag. Så hun vet hva det går i når det spilles semifinale mot nettopp Györ i Budapest 11 mai.

Linn Jørum Sulland vet også hva hun det vil si å spille denne Final4 helgen. Hun var med da Larvik tok gullet i 2010/11 sesongen. Hun har så langt scoret 76 mål i turneringen.

Vipers ble slått av semifinalemotstander Györ i begge kampene i hovedrunden. Men så er det noe som heter «Alle gode ting er tre»…….

Vi ønsker lykke til og kommer selvfølgelig tilbake med mer når Final4 helgen nærmer seg.