• Podcast-gutta: Anders Amdahl og Nicklas Grønvold

En lytteropplevelse til alle som elsker håndball

Her er podcasten alle håndballsupportere, spillere og trenere i hele Norge har ventet på.

Skrevet av NTH

Skrevet av Tore Svensrud/Storhamar

Nicklas Grønvold og Anders Amdahl er er kommentatorer på handballtv.com og på Hamarradioen. Men de nøyer seg ikke med det. Sammen med Storhamars assistenttrener, Eirik Haugdal, har de startet Håndballpodden. Hver uke blir det produsert en ny episode der de snakker om kvinnehåndball, både klubbkampene i eliteserien, europacupkampene og landslagshåndballen.

Selv om de har base i Hamar, er dette en podcast for alle, over hele landet, som er interessert i norsk håndball, og kanskje for noen håndballnerder  i utlandet også.

– Som kommentatorer for handballtv.com ønsker vi alltid å gjøre en så grundig jobb som mulig i forkant av kampene. Motstandernes lag, trenere, nyheter, skadesituasjon, toppscorere og formen til hvert enkelt lag blir undersøkt og evaluert i forkant av hver kamp. Etter hvert så satt inne med mye god informasjon som vi aldri fikk delt med seerne i løpet av kampene. Da ble  idèen om en podcast klekket ut, forteller Anders Amdahl.

– Bredere dekning av håndballen

– Vi fant fort ut at det ikke fantes noen podcast som tok for seg eliteserien for kvinner. Vår oppfatning, og som kanskje var den sterkeste motivasjonen for at vi begynte med dette, er at vi ser hvor mye trening og hardt arbeid som disse vanvittig dyktige jentene over hele håndball-Norge legger ned hver uke. Om det er noen som fortjener omtale, mediadekning og ekstra honnør, så er det jentene i den norske eliteserien, sier Nicklas Grønvold.

– De aller fleste jentene spiller for knapper og glansbilder, så at vi legger ned tid på å lage en podcast, føles som det minste vi kan gjøre for å være med å dra lasset, mener de to gutta.

Motivasjonen er altså å bidra til en bredere dekning av eliteserien for kvinner. De som interesserer seg for håndball har dermed fått en plattform hvor mesteparten av det man lurer på om eliteserien, er samlet.

– Det kan være vanskelig å finne informasjon om de ulike klubbene. Det handler jo også om at vi synes det ufattelig gøy med håndball, så vi har da fått en veldig god unnskyldning til å følge med på alt som har med håndball å gjøre, innrømmer Amdahl og Grønvold.

– Prater fag

Med seg på laget har de også Eirik Haugdal.

– Det er et privilegium at våre kommentatorer for håndballtv.com er så ambisiøse. Deres engasjement og interesse for laget, motstandere og spillet er rørende. Det er mange som tar det litt på hælen, og derfor er gutta våre et friskt pust. De er så ivrige, sier Storhamar-assistenten, som i podcasten snakker lite om eget lag.

– For min del så er det en vanskelig øvelse, nettopp fordi jeg er en del av et trenerteam i eliteserien. Mine meninger kan jo forveksles med Storhamars, og jeg kan komme i fare for å kaste stein i glasshus. Jeg er på ingen måte en representant for Storhamar i Håndballpodden. Det er det viktig for meg å påpeke. Jeg forsøker å si minst mulig om vårt eget lag, da det også kan gjøre det utfordrende i gruppen her på Hamar. Jeg ønsker å fremstå som en trener som kan prate fag, uten å bli påvirket av klubbtilhørighet og relasjoner jeg har til ulike lag og trenere, sier  Eirik Haugdal.

Hans primære motivasjon er å få «håndball til folket» og han håper at Håndballpodden kan være et bidrag til dette.

– Vi forsøker å holde oss til faget på en ordentlig måte, ha en løssluppen tone og krydre det hele med litt humor. Hvis vi kan bidra slik at flere i håndballnorge får et innblikk i eliteserien, lagene som er med og hvordan serien utvikler seg, så er vårt oppdrag utført, mener Haugdal.

Kremtopper og Mokkabønner

De tre gutta bruker mye tid på å forme sendingene.  Alle kampene må ses og analyseres, og statistikk må føres. De holder seg oppdatert på skader, overganger, resultater, toppscorere og hvordan de ulike lagene utvikler seg underveis i sesongen.

I hver utgave tar de også for seg et lag som får ekstra oppmerksomhet. Det som er med på å krydre sendingene er utdelingene av ukas kremtopp og ukas mokkabønne.  Lytt til podcasten og finn ut hva det innebærer! Du finner den på itunes ved å søke på Håndballpodden. Du finner dem også på Facebook-siden: Håndballpodden.

Eirik Haugdal, Anders Amdahl og Nicklas Grønvold under første innspilling av Håndballpodden. Foto: Privat