En epoke er over

Norges mestspillende lagutøver takker for seg på landslaget etter en 14 år lang og innholdsrik karriere med flagget på brystet.

Karoline Dyhre Breivang stopper på 305 kamper og 475 mål for Norge, men legger ikke skoene helt på hylla.

– Etter 14 fantastiske år som håndballspiller for Norge, har jeg bestemt meg for å gi meg med landslagsspill. Det har ikke vært en enkel beslutning, men etter et mesterskap med nok et EM-gull, som kaptein og med landslagsrekord, har jeg kommet til at dette er et passende tidspunkt å gi seg på landslaget, forteller 34-åringen. 

«Karo» debuterte for Norge i 2000 i Bergen rett før EM i Romania da hun kom inn som et friskt pust på det som den gang var «Nye Norge». Og uten unntak har hun vært en del av suksessene som Håndballjentene har vært med på i disse årene; OL-gull i 2008 og 2012, VM-gull i 2011, EM-gull i 2004, 2006, 2008, 2010 og 2014. I tillegg kommer medaljer i sølv og bronse i VM og sølv i EM.

Heldigvis fortsetter håndballkarrieren en stund til for jenta fra Hosle. Planen er å spille håndball på høyt klubbnivå, og selv etter 10 år i Larvik med gull og sølv i Champions League og Cupvinnercupen og hele ni gull i både Eliteserien, NM og sluttspill i Norge, har hun fremdeles lyst på mer.

– Jeg er fortsatt motivert til å spille håndball på høyt klubbnivå. Samtidig ønsker jeg etterhvert å bruke den kompetansen jeg har opparbeidet meg på kommunikasjon og teamutvikling også utenfor håndballbanen. Det å finne en passende jobb den dagen jeg skal legge skoene helt på hyllen, vil derfor også være i mine tanker i tiden fremover, utdyper hun.

Gjennom 14 år som en av Håndballjentene, er det mange som har spilt eller trent med Karoline.

– Det har vært utrolig spennende å spille så mange år for Norge. Jeg vil benytte anledningen til å takke trenerteamene jeg har spilt under for at de har trodd på meg som utøver. Takk til alle dyktige medspillere gjennom min tid på landslaget som har vært med på å oppfylle samtlige drømmer jeg har hatt som landslagsspiller. Takk til alle i teamet rundt laget som har gjort denne reisen så fantastisk. 

– Jeg er stolt og takknemlig for at jeg har fått være en del av Håndballjentene i så lang tid, avslutter Karoline Dyhre Breivang.

Norsk håndball takker Karoline for mange uforglemmelige øyeblikk som landslagsspiller.

(Tekst: Kirsten Birkeland, handball.no)