• Foto hentet fra Elverum sin Facebook side

Elverum tok sesongens første Champions League poeng

Mens Vipers fikk det tøft i Frankrike

Elverum – Zagreb 30-30 (13-18)

Elverum lå under 18-13 til pause, etter at det hadde vært tett fram til 13-13. Det raknet nemlig litt de fem siste minuttene av omgangen.

I andre omgang fortsatte Zagreb å holde avstanden, men så begynte Elverum å «plukke» målene. Og etter tyve minutters spill utlignet hjemmelaget til 25-25.  En storspillende Emil Imsgard i Elverum-målet var sterkt medvirkende til at guttene greide å snu kampen.

Stor stemning i Terningen Arena, kamp (eller krig for den del) om hver ball. Høy temperatur i kampen, med totalt 12 utvisninger på 25 minutter. Fordelt med 7 til hjemmelaget og resten til bortelaget.

Med seks minutter igjen av kampen ledet Elverum 27-26. Men gjestene utlignet på straffe. Minutter senere hadde begge lag økt hver sin gang før Zagreb legger på til 29-28 med fattige 2 ½ minutt før slutt. Zagreb får en spiller utvist, så utligner Elverum, før de får straffe med kun sekunder igjen. Og plutselig står det 30-29 til hjemmelaget. Men det går som kjent fort i håndball og Zagreb rekker å komme i angrep og utligne i bortimot siste sekund. Uavgjort og poengdeling etter en særdeles spennende andreomgang.

Metz – Vipers (13-12)

2-0 til hjemmelaget før det var gått to minutter. Ikke den aller beste starten på kampen sett med Vipers øyne.

Etter knappe åtte minutter er det delt ut tre to-minuttere, to av disse til Vipers. Etter ti minutter hadde Vipers kun fått inn ett mål, mot Metz sine fem. To raske scoringer og et godt forsvar gjorde at Vipers reduserte til 3-5. Ved halvspilt omgang var det to mål som skilte da Vipers reduserte til 5-7 på straffe.

Og en liten kuriositet: på dette tidspunktet i kampen hadde det vært like mange utvisninger som det Vipers hadde scoret mål, 5 stykker.

Høyt tempo i Metz angrep, veldig bra forsvarsspill fra Vipers jentene. Og utvisning nr tre til Kristiansandslaget, straffe til Metz og strafferedning nr to til Andrea Austmo Pedersen. Alt med ti minutter til pause og fire måls ledelse til Metz, 9-5.

Ragnhild Valle Dahl – to raske scoringer og redusering til 8-10. Fart, spenst og styrke såg ut til å vere oppskriften. Metz tok i alle fall time-out etter denne oppvisningen. Tøffe franske jenter i forsvar gjorde det til tider vanskelig for Vipers å komme til avslutninger. Omgangen avsluttet med direkte frikast fra Metz, ingen scoring og pauseresultatet ble 12-10 til de franske jentene.

Andre omgang var knapt tre minutter gammel da Heidi Løke satte inn 13-12 ledelse til Vipers-jentene. Med etterfølgende utvisning til Vipers og utligning til Metz. De franske jentene slo fort tilbake og ved passering av ti spilte minutter var hjemmelaget tilbake i en to-måls ledelse, 16-14.

Metz spilte et tilnærmet 4-2 forsvar, møtte langt ute og skapte problemer og brudd i Vipers angrepet. Der 100% sjansene endte i scoring og mål for Metz endte det i redninger og ingen mål for Vipers. De hadde ikke marginene på sin side, og ved halvspilt omgang hadde Metz lagt på til 18-14.

Fem minutter før slutt var avstanden økt til seks mål. Metz var kort og godt hakket hvassere i kveld, og vant til slutt 26-17.