Ellevilt i Stavanger

Håndballjentene kjørte på fra start, og vant med ti mål mot Romania i EM-kvalifiseringen.

Skrevet av Kjell Roger Skauen

Av: Mari Kluge Johnsen, handball.no
Foto: Svein André Svendsen

Håndballjentene tapte på onsdag første oppgjør mot Romania 25-20.

Dermed var det revansjelystne norske jenter som entret Stavanger Idrettshall søndag kveld.

Og der ingenting stemte i onsdagens bortekamp, stemte det meste fra start i hjemmekampen. Kari Aalvik Grimsbø markerte seg bakerst med flotte redninger, også på 7-meterkast, og framover gikk det meste på skinner både i kontra og etablert angrep.

Etter ti minutter ledet Norge 6-3, og rumenerne tok time-out.

I de neste ti minuttene fulgte en litt dårligere periode for Norge, og Romania kom opp i 6-5, før den norske benken ba om time-out. Derfra og ut omgangen fikk Norge skikk på spillet sitt, og kunne gå til pause i ledelsen med 12-8 på tavla.

Andre omgang startet omtrent der den første sluttet, og etter drøyt seks minutter spilt var Norge de nødvendige seks målene foran, for å bli gruppevinnere.

De neste 10 minuttene holdt Norge stort sett ledelsen rundt 4-5 mål, men rumenerne hang på.

Siste halvdel av andre omgang var imidlertid helnorsk – flere spillere fikk godt med spilletid, blant andre Malin Aune (Oppsal) og Emilie Hegh Arntzen (Byåsen), og ledelsen bare økte.

Publikum i Stavanger Idrettshall reiste seg de siste minuttene, og kunne tilslutt slippe jubelen løs sammen med jentene – som til slutt vant 27-17.

Med fem mål i pluss totalt mot Romania, og seks poeng totalt, er Norge allerede EM-klare som gruppevinnere, selv om det gjenstår to kamper mot henholdsvis Hviterussland og Litauen. Disse kampene spilles de to første helgene i juni.

Men aller først på programmet er en firenasjonersturnering i folloTrykk arena – der møter Norge Spania, Tyskland og Brasil – og billetter er fortsatt tilgjengelig!

FAKTA
EM-kvalifisering – kvinner
Norge – Romania 27-17 (12-8)
Stavanger Idrettshall
Antall tilskuere: 6000
Norges målskårere:
Heidi Løke 7, Amanda Kurtovic 6, Nora Mørk 4, Veronica Kristiansen 3, Camilla Herrem 3, Malin Larsen Aune 2, Sanna Solberg 2.
Romanias toppskårer:
Patricia Maria Vizitiu – 6 mål
Utvisninger:
Norge 3×2 min, Romania 1×2 minutter

Følg Håndballjentene på Facebook!
Les mer om EM-kvalifiseringen
Se fullstendig kampfakta hos EHF