Eliteserien rundt (nesten) – oppkjøringsaktiviteter hos klubbene

Det skjer mye på oppkjøringsfronten rundt om i klubbene

Nedtelling til seriestart er godt igang rundt om i håndball Norge.

Flere av elitelagene har denne helgen deltatt i Skjærgårdslekene. På kvinnesiden ble det svensk seier da Skuru IK gikk ubeseiret gjennom turneringen og de slo Gjerpen i finalen. I kampen om tredjeplassen vant Tertnes 23-17 over Fredrikstad.  På de neste plassene fulgte Larvik, Oppsal, Flint Tønsberg (1.divisjon) og Oppsal.

Hos herrene var det nyopprykkede Nærbø som gikk seirende ut av turneringen etter å ha slått ØIF Arendal 28-25 i finalen. Det ble svensk andreplass, da AIK vant 22-18 over Bækkelaget. 1.divisjonsklubbenene St.Hallvard og Nøtterøy tok de to neste plassene foran Falk Horten og Sandnes (1.divisjon).

Skrim Kongsberg er i Polen, nærmere bestemt i Mielno. I helgen har jentene vært innom Police der de har deltatt på Police Summer Cup 2018. Her møtte skrimjentene to lag fra Polen og et fra Ukraina. Skrimjentene vant siste kamp 35-32 og endte til slutt på 3 plass i turneringen. Angela Cappellaro kom med på all star teamet som beste linjespiller (se «front»bilde). Jentene fra Kongsberg har nå returnert til Mielno, og her venter en dag med roligere trening og andre aktiviteter før jentene spiller treningskamp mot Valur mandag ettermiddag.

I Byåsen er (endelig) Rita Lakatos, av mange omtalt som et av Ungarns største talenter, på plass. Hun ofret alt i finalen mot Norge i Junior VM nå i jsommer. Det var etter et sammenstøt med Norge og Fanas Andrea Solstad at Rita ødela tre tenner og måtte vere på sykehuset og ikke på premieutdelingen etter VM-seieren.

Elverum tok denne helgen turen nordover og har spilt to kamper mot Bodø. Begge kampene endte med seier til Elverum med hhv 26-24 og 30-18. Videre i oppkjøringsløpet skal de ha masse trening hjemme i Elverum i perioden mandag – torsdag før de reiser til Gøteborg for treningsturnering med de svenske topplagene Sævehof, Redbergslid og Ønnered (hvor tidligere Elverumspiller David Wattstrøm holder til). Fra Norge deltar Arendal og Runar i tillegg til Elverum.

Følg med utover i ukene for flere oppkjøringsaktiviteter.