• Silje Meese Johannessen i aksjon mot Levanger i Glassverket-hallen i oktober.

– Det kribler i magen allerede

Silje Meese Johannessen har storspilt for juniorelitelaget hele sesongen. Nå får hun plass på A-laget i premie.

Skrevet av Kjell Roger Skauen

Målvaktstalentet fra Krokstadelva har akkurat signert en kontrakt med Glassverket. Den gjør henne til A-lagsspiller fra og med neste sesong av.

– Det var utrolig deilig. Det er så klart gøy å signere den første kontrakten med A-laget. Jeg må innrømme jeg er litt stolt, smiler Silje Meese Johannessen.

18-åringen har tidligere vært på samling med aldersbestemte landslag, men har slitt med å komme opp på det nivået alle vet hun har inne på grunn av skader. Men inneværende sesong har gått over all forventning.

– Dette er en utrolig fin belønning for alt arbeidet jeg har lagt ned. Jeg hadde en drøm om at jeg skulle få sjansen nå. Det er det jeg har jobbet for, sier hun.

I oppkjøringen til årets sesong fikk målvakten bli med A-laget på treningsleir i Danmark, og hun fulgte opp med ekstremt godt spill i 2. divisjon og i Lerøyserien. Hun debuterte for A-laget i semifinalen mot Molde i november.

– Nå gleder jeg meg veldig til neste sesong. Det kribler i magen allerede. Jeg kan ikke regne med å få spille så mye, men vil være med og lære og kommer til å jobbe hardt for også få sjansen på banen. Ingen keepere vil sitte på benken, sier en offensiv Silje Meese Johannessen.

Med elitekontrakten i boks reiser 18-åringen sammen med resten av lagvenninnene på Glassverkets J18-lag til Nordstrand-hallen for tre nye kamper i Lerøyserien i helgen. Der topper Glassverket med åtte seirer av ni mulige.

– Det blir kjempegøy. Og jeg må fortsette å bevise i alle kamper jeg spiller. Det er utrolig gøy å få spille med så mange gode jenter på et så godt lag, sier Meese Johannessen.

De siste årene har vi som regel sett Silje Meese Johannessen i billettsalget, som plotter eller i andre dugnadsroller når elitelaget spiller kamp. Neste år blir det annerledes.

– Ja, det blir deilig det. Jeg kan ikke klage, smiler målvakten.

PS! Et annet stortalent, med litt mer eliteerfaring, Marte Langeli, har også fått fornyet kontrakten sin med A-laget nettopp.

Av Peter Tubaas