Det gikk nesten for Larvik

Tett og jevn kamp i Montenegro

Kampen startet med straffe til hjemmelaget før det var gått 30 sekunder. Straffen ble tatt og gikk kort og godt rett over både målet og Guro Rundbråten i Larvik målet.

En ikke helt fullsatt arena fikk se litt frem og tilbake håndball de første minuttene, før gjestene scorte det første målet og det stod 1-0 til Larvik etter nesten 3 minutters spill. Buducnost utlignet drøyt ½ minutt senere etter et par hurtige, og resultatløse, angrep fra begge lag. Ny straffe til hjemmelaget, ballen i mål og ledelse 2-1 etter knappe 5 minutters spill.

Tett forsvar hos Buducnost og tålmodig angrep fra Larvik og utligning til 2-2 knappe syv minutter ut i kampen. Tre minutter senere er det blitt 4-3 til Larvik, utvisning til Larvik, straffe til Buducnost, forsøket på å lobbe over Guro i Larvik målet endte i tverrligger, og fremdeles 4-3 til Larvik.

Scoringer, redninger, tekniske feil, gult kort til Geir Oustorp og 5-5 var fasiten etter halvspilt første omgang. Og nok en strafferedning til Guro 😊 Raskt i angrep, utrulling til kant, scoring og ny ledelse til Larvik.  Redusering Buducnost, nytt Larvik angrep og samme opprulling/utrulling og ny ledelse. Guro med nok en flott redning, kontring og økning til 8-6 til Larvik etter 18 minutters spill. Repetisjon, ny redning og ny scoring. Og Larvik ledet med tre, som ble til to for så å bli til tre igjen. Og det var ti minutter igjen til pause.

Med tøffe tak fra Buducnost sine forsvarsspillere ender det med to utvisninger i løpet av ½ minutt, straffe til Larvik og ledelse 12-9 med syv minutter til pause. Hjemmelaget tar ut målvakt og når de sender ballen rett i to Larvik hender blir det enkelt 13-9 til gjestene.

Ballene går inn og spillerne går ut, Larvik får en utvisning og det er «bare» 9 utespillere på banen mot normalt 12. Drøye fire minutter til pause. Larvik får straffe, Buducnost er fullt lag og Larvik leder 14-10. Så følger to raske hjemme mål og redusering til 12-14. Og Larvik velger time-out. Kun få sekunder før pause setter Larvik inn pauseresultatet 16-13.

De første fem minuttene av andre omgang inneholdt, scoringer, redninger, utvisning og resultatet 17-14 til Larvik, som ble 18-14 før det ble 18-15 og så 19-15.  Straffebom til Larvik på stillingen 19-16 og 9 minutters spill, to minutter senere utligner Buducnost til 19-19. Ved halvspilt omgang er det Buducnost som har snudd, og leder 22-19. Med en spiller utvist økte hjemmelaget til 23-19, og Larvik reduserte til 20-23, 21-23 og 10 minutter igjen av kampen. Hjemmelaget setter inn en sluttspurt og ledet brått 25-22 med 6 minutter igjen. Med 1 ½ minutt igjen reduserer Larvik til 24-25 for så å utligne ½ minutt før slutt til 25-25. Straffe til hjemmelaget med 8 sekunder igjen, scoring og seier 26-25.