Davids kamp mot Goliat

Russland ble beseiret i kveld

Russland startet med både ball og scoring, men Norge kom fort etter. Sofie Ege Grønlund i det norske målet sørget for at russerne bare var ett mål foran etter tre minutter.

Russerne spilte i perioder en slags 5-1 forsvar og slapp ikke de norske jentene til. På stillingen 6-3 til Russland 10 minutter ut i kampen valgte Norge å ta timeout. To minutter senere reduserte jentene til 6-4 på straffe. Deretter norsk redning, norsk kontring, norsk mål, russisk feil, norsk angrep, norsk mål. På måltavlen stod det plutselig 6-6, før Russland igjen gikk i ledelsen,. Slik at det stod  7-6 ved halvspilt førsteomgang.

Jentene jobbet veldig bra i forsvar og russerne endte med teknisk feil.  Litt frustrerte også, for de ble hardhendte i forsvar og fikk en to-minutter. Norge scorte og utliknet. Like etter tok jentene våre ledelsen i kampen med 8-7 ,og russerne tok timeout.

Det var til tider rett og slett nydelig forsvarsarbeid av de norske jentene, og russerne stod i perioder og «bare kastet ball». Russerne prøvde seg med 4-2 i forsvar, men det gav bare rom for våre jenter og de økte til 9-7 drøye 10 minutter før pause. Og så til 10-7. De russiske jenten reduserte til 10-8, men spillte til tider et rotete forsvar og vi økte igjen, til 11-8. To kontringer uten mål, og så et spillemål senere står od det 12-9. Med fem minutter igjen av omgangen hadde Russland redusert en gang, og det stod 12-10. En god norsk målvakt stoppet nok et russisk skudd og Norge kunne igjen gå i angrep, resultatløst. FOr Russland hadde også en god målvakt, selv om Norge økte til 13-11 tre minutter før pause.

Norge spilte tøft i forsvar,  for tøft mente dommeren og belønnet med en to-minutter. Og nok en to-minutter like etter. Med kun fire spillere i forsvar reduserte Russland til 13-12, de norske jentene fosset i angrep, scorte og kunne gå til pause med ledelse 14-12.

 

 

Norge startet der de sluttet, med to mann mindre, og i scoringsform. Etter knappe to minutter av omgangen ledet jentene 16-12.  Og den norske målvakten fortsatte å redde. Først fire minutter ut i omgangen fikk Russland sitt første mål etter pause. Men igjen, den russiske målvakten skal ha skryt for måten hun stoppet de norske kontringen på. Etter 5 minutter ledet Norge 17-13 og Russland tok timeout. Russisk gjennombrudd, russisk scoring, norsk pangstart, norsk scoring, russisk utvisning, norsk redning. Stillingen; 18-14 til oss. Eller var det 19-14 😊, jammen ble det ikke det like etter. Og tøffe tak i det norske forsvaret ble til en utvisning.

Vel 10 minutter ut i kampen begynte det å bli tøffere tak ute på banen, en russisk spiller ble liggende igjen på norsk banehalvdel mens Norge kontret, ble felt og fikk straffe. Og russisk utvisning. Norge ledet nå med 6 mål. 7 mål tenker jeg vi sier, og ny utvisning til Russland.  12 ½ minutt var da spilt av andre omgang.

Med en murvegg i det norske målet ledet de norske jentene 22-14 like før halvspilt omgang. Og gikk på en ny to-minutter. Russerne reduserte til 22-15 før Norge økte til 23-15. Og slik gikk nå kampen…

Russerne prøvde å møte ute på banen, det resulterte som tidligere i norsk mål. Med ti minutter igjen av kampen stod det 27-19 til Norge. Som ble til 28-20, men stadig høy «reporter-puls», straffe til Russland, og hadde nesten sagt selvfølgelig, redning fra Sofie.

Vel fem minutter før full tid ledet Norge 30-21, det var nesten så vi våget tro på at dette skulle holde. Med fare for å virke kjepphøy, ikke en gang Russland tar igjen 9 mål på tre minutter. Grattis jenter, dere er i finalen, Russland ble beseiret , og «Seieren er vår» lød taktfast fra tribunen.

Hva resultatet ble, 30-23 til de norske juniorjentene.