Da var håndballsøndagen over

Oppsal tok sin første to-poenger, hjemmeseier i Sandfjord, ny seier til Molde, storseier til Storhamar, knepent tap for Vipers og tap for Fredrikstad og Byåsen

Gjerpen – Molde 18-31 (7-14)

Det var hjemmelaget som startet best i kampen mellom Gjerpen og Molde. De ledet både 1-0, 2-1 og 3-1 før Molde fikk litt fart på maskineriet. Bortelaget utlignet til 3-3 etter knappe 10 minutters spill. Etter det så de seg ikke tilbake og lagene gikk til pause med 14-7 ledelse til gjestene.

Det nærmeste Gjerpen kom i andre omgang var fem mål bak, men Molde var klart sterkest i dagens oppgjør som endte med en komfortabel 31-18 seier til laget fra Romsdalen.

Runar – Bækkelaget 24-23 (10-10)

Bækkelaget tok føringen og ledet 0-4 før Runar Sandefjord fikk sukk for seg. Hjemmelaget våknet imidlertid og kom inn i kampen og reduserte til 4-5 etter ti minutters spill. Et par raske scoringer senere og hjemmelaget hadde snudd til 6-5 ledelse ved halvspilt første omgang. Derifra og ut til pause ble det veldig jevnt, og pauseresultatet var 10-10.

Etter hvilen kom hjemmelaget best i gang, og fikk en luke på etter hvert fire mål. En avstand som Bækkelaget tok litt inn, men ikke helt greide å tette igjen. Og ved halvspilt siste omgang var de stadig to mål bak.

Da sluttsignalet gikk var hjemmelaget fremdeles foran og Runar Sandefjord vant 24-23.

Oppsal – Aker 22-21 (13-9)

Det var en heller rolig start på kampen og det stod 3-3 etter fem minutter. Hjemmelaget fikk en liten fot foran og gikk opp til en 6-4 ledelse. En ledelse som ved halvtid var økt til 8-4.  Hjemmelaget beholdt forspranget ut omgangen og lagene gikk til pause på stillingen 13-9.

Aker startet opphentingen umiddelbart i andre omgang, og etter seks minutter var 9-13 snudd til 14-16. Etter 15 minutter utlignet Aker til 17-17.

I sluttminuttene tar Aker grep og med knappe tre minutter igjen av kampen ledet gjestene 21-20 etter å ha ligget bak sort sett hele kampen. Men hjemmelaget ville mest, og hentet frem en siste sluttspurt og vant 22-21 og Aker. Og tok sin første to-poenger i Rema 1000-ligaen.

Thüringer HC -Byåsen 29-25 (14-11).

Byåsen fikk en god start på kampen og etter halvspilt omgang stod det bare «fattige» 6-6 i målprotokollen. Men så snudde det en periode og hjemmelaget fikk gå i fred til 12-7. Før Byåsen i løpet av noen få minutter reduserte til 9-12. I omgangens siste sekunder la Thüringer HC på til 14-11 som også ble pause resultatet.

Andre omgangen ble omtrent som den første, med Thüringer HC noen mål foran og Byåsen som nesten hentet inn igjen både en og to ganger. Mot slutten av kampen lå trønderjentene kun ett mål bak, men nok en gang kom Thüringer HC tilbake og kampen endte til slutt med 29-25 seier til Thüringer HC.

Litt mange utvisninger til Byåsen – seks i tallet, Ida Alstad ble toppscorer med 6 mål og neste kamp mot Thüringer HC er hjemme i Trondheim 20 oktober.

ESBF Besancon – Fredrikstad 29-27 (16-10)

I Frankrike stod det 3-3 etter fire spilte minutter. Deretter ble det en måltørkeperiode for Fredrikstad sin del – de reduserte til 4-7 først seksten minutter ut i kampen. Lagene gikk til pause på stillingen 16-10 til Besancon.

Fredrikstad åt seg sakte, men sikkert stadig nærmere i andre omgang, og med fem minutter igjen av kampen lå de bare ett mål bak. Hjemmelaget var imidlertid et lite hakk bedre i kveld, og kampen endte 29-27 til det franske laget.

Thale Deila ble Fredrikstads toppscorer med 9 fulltreffere.

 

HC Podravka Vegeta – Vipers 25-24 (14-12)

For Vipers sin del startet kampen med et mål imot og en straffebom. Så fulgte nok et mål imot og en bom fra kanten. Absolutt ingen drømmestart for jentene fra Kristiansand. Vipers benken la time-out kortet allerede etter 3 ½ minutt og på stillingen 4-0 til hjemmelaget.

Først etter 8 ½ minutt kom første målet til Vipers. Podravka hadde på det tidspunktet satt 5 baller bak Austmo Pedersen i Vipers sitt mål. Ved halvspilt omgang så det litt lysere ut for Vipers jentene og de var nå bare ett mål bak.

Til pause var hjemmelaget fremdeles noen mål foran, og lagene gikk i garderobene på 14-12 til Podravka.

Andre omgang fortsatte med hjemmelaget i føringen og Vipers slet med å komme opp i ryggen på Podravka. Der hjemmelaget scorte der traff Vipers stolpen – Podravkas målvakt reddet «alt» og skapte frustrasjon hos Vipers jentene.  Ved halvspilt omgang ledet Podravka med fire mål (22-18).

Vipers «klorte» seg fast i kampen og på få minutter snudde de 22-18 til 23-20. Hjemmelaget begynt å gjøre en og annen feil som Vipers utnyttet til fulle, og brått var avstanden bare to mål med åtte minutter igjen å spille.

Med tre minutter igjen av kampen fikk Podravka to to-minuttere med 10 sekunders mellomrom for behandlingen av Heidi Løke inne på streken.

Minuttet før full tid reduserte Vipers til 24-25 og i det sluttsignalet gikk fikk Vipers frikast. Et frikast som gikk over. Og med det tapte Vipers poengene denne søndag kvelden.

 

Metraco Zaglebie Lubin -Storhamar 22-38 (9-21)

Knall start av Storhamar i kampen mot Metraco Zaglebie Lubin og de ledet 7-2 syv minutter ut i kampen. Da omgangen var halvspilt ledet jentene fra Hamar komfortable 13-7. Der Tonje Enkerud og Emilie Hovden stod for hhv 4 og 5 av målene til Storhamar.

Storhamar fortsatte scoringsfesten, og fem minutter før hvilen ledet de hele 21-9. Da pausesignalet gikk stod det 22-11 i favør Storhamar.

Andre omgang ble ikke så forskjellig fra den første, to minutter før full tid stod det 35-20 til gjestene fra Norge.

Kampen endte småpene 38-22 til Storhamar, Tonje Enkerud og Emilie Hovden fikk i 8 fulltreffere hver, 9 av jentene kom på scoringslisten og laget fra Hamar endte opp med 6 utvisninger, fordelt på 5 jenter.