• Bilde hentet fra Byåsens Facebook side

Byåsen var best i Trondheim

Molde greidde ikke true hjemmelaget i kveld

Byåsen – Molde 26-21 (13-9)

Ingen ting å si på rammen rundt kampen i Trondheim spektrum lørdag ettermiddag. Nå var det opp til spillerne å lage underholdning.

På Byåsens forsøk nr 2 satte Ida Alstad kampens første mål etter et drøyt minutt.  Fire minutter gikk før Molde fikk sin første nettkjenning og redusering til 2-1. Men nå var Molde i siget og utlignet til 2-2 bare minuttet senere.

Det gikk seks minutter mellom Byåsens andre og tredje scoring (selv om de hadde ett flott flyver forsøk innimellom). Når de først la på til 3-2 fulgte de opp med 4-2 og deretter 5-2. Alt på drøye 2 minutter.

Annick Lipman i Byåsen målet fortsatte å plukke Molde sine skudd og var en god grunn til at Molde kun stod med fire mål etter 17 spilte minutter. Byåsen hadde da det doble.

Molde kom mot slutten av omgangen litt mer med i kampen og reduserte til 13-9 etter å ha ligget under med seks tidligere i omgangen. Det kunne blitt en ny reduksjon, men en avsluttende strafferedning fra Annick Lipman hindret flere enn 9 mål til bortelaget før pause.

Molde pangstartet andre omgang og reduserte til 13-10 før minuttet var gått, men det hjalp lite da Byåsen økte, først til 14-10 og så til 15 -10 like etter. Nå gikk det fort, for etter kun tre minutter tok Helle Thomsen time-out og da var Byåsen på nytt oppe i en seks måls ledelse. Molde hentet inn et par mål, og Byåsen gikk ifra igjen. Og slik gikk nå de første ti minuttene av omgangen.  Ved halvspilt omgang var ledelsen økt til åtte mål.

Med syv minutter igjen av kampen var forspranget redusert til fem mål, Molde med fart og gjennombrudd og ny redusering. I forsvar la de om til «mann mot mann» og det fungerte godt i et par angrep, men så stod Ida Alstad alene og økte til 25-20.

Det meste gikk Byåsens vei denne kvelden og kampen endte med 26-21 seier til trønderjentene.