Byåsen til Spania for dobbeltkamp i Cup Winners' cup

Byåsen spiller begge sine kamper i den tredje runden i CWC på den spanske nordvest-kysten. Men det er flere norske lag i aksjon i Europa denne helgen.

Skrevet av Kjell Roger Skauen

Maren Nyland Aardahl (bildet) og resten av det unge Byåsen-laget leverte en god figur mot Larvik onsdag. Selv om oppgjøret endte med et tap, 31-39, tør vi påstå at trønderne spilte på seg selvtillit.

For det er ikke mange lag forunt å score 31 mål på Larvik.

Aardahl var en av motorene i Byåsen-laget mot Larvik, med 8 nettkjenninger og godt spill generelt. Trolig blir hun en nøkkelspiller også i helgens kamper i Europa, hvor en plass blant «Last 16» i Cup Winners’ cup står på spill.

Motstanderen heter Mecalia Atletico Guardes og holder til i den nordvestlige delen av Spania. I praksis så nær grensen til Portugal at enkleste reisevei ble til Portugal, med buss den korte turen over grensa.

Lagene er enige om å spille begge kampene i Spania, med kamp lørdag kl 1900 og søndag kl 1800. Noen stor praktisk betydning har det ikke, men vi nevner like fullt at Byåsen rent teknisk er hjemmelag i første kamp.

Vinneren sammenlagt går til 1/8 dels finalene i Cup Winners’ cup.

Det er samme turnering hvor den helnorske duellen Nordstrand – Tertnes avgjøres kamp søndag. Tertnes har det beste utgangspunktet etter 22-19 seieren i Oslo i første duell.

Men etter Nordstrands nedsabling av Oppsal i midtukens kamp tar vi ingenting for gitt i dette oppgjøret. For har Lillann Eeg Kjærnsmo & co for alvor funnet formen, er tre mål svært lite i håndball.

Hvordan det ender, avgjøres i Haukelandshallen søndag 23.november. Tertnes – Nordstrand har avkast kl 1800.

På herresiden skal både Stord, FyllingenBergen, Elverum og Haslum ut i tøffe dueller i to ulike turneringer:

Stord og FyllingenBergen er begge i Challenge Cup:

Stord har hjemmekamp i Stordhallen lørdag kl 1700, med KS Prishtina fra Kosovo på motsatt banehalvdel. Avgjørelsen i runden faller dermed i Kosvo neste helg.

FyllingenBergen får imidlertid sin avgjørelse allerede denne helgen, i det begge kampene er lagt til Portugal hvor SL Benfica er motstander både lørdag og søndag.

Elverum og Haslum spiller i EHF Cup:

Elverum har allerede lørdag formiddag kl 1200 (lokal tid) en tøff ufordring i Romania, i det HCM Constanta er motstander. Constanta var i samme gruppe som Haslum i CL-kvalifiseringen, men tapte der den avgjørende kampen mot Besiktas. Nå er spørsmålet hvilket utgangspunkt Elverum klarer å skaffe seg før reuroppgjøret i Terningen Arena neste helg.

Haslum har russisk motstand i sin runde, og skal denne helgen ut i første kamp mot Kaustik Volgograd. Det er bortekampen som spilles søndag, før returoppgjøret i Bærum neste helg.

Vi heier som alltid på norske lag i Europa, og ønsker alle lagene lykke til!

(NTH Web.red)