• Vilde Johansen og Tertnes kunne onsdag kveld juble for to nye poeng etter at de slo Byåsen i Trondheim. FOTO: JON OLAV NESVOLD

Byåsen og Storhamar med tap etter kveldens kamper

Elverum og Halden står uten poengtap på herresiden etter kveldens kamper, mens favorittene Byåsen og Storhamar måtte avgi poeng på kvinnesiden

 

Halden – Kolstad 27-24

Det ble en tett kamp i Remmenhallen onsdagskveld, der Trym Bilov-Olsen (HTH) straffes med rødt kort allerede etter 4 minutter spilt. Dog trekker Halden det lengste strået og vinner sin 6 av 7 kamper mot Kolstad i Eliteserien. Kristian Jakobsen Stranden var Haldens toppscorer med ni mål. Seks av dem var straffekast, mens Thomas Solstad hadde flest spillemål med fem. William Aar ble Kolstads toppscorer med 7 mål.

 

Larvik – Rælingen 31-19

Larvik startet kampen med et åpningsrush, hvor Mari Molid banker inn 5 av de 6 første. Gjestene hang godt med før pause, men etter sidebytte skjedde det endringer i Larvik. Kanskje var det målvakten Guro Rundbråtens innhopp som gjorde det største utslaget? Hun kommer inn på stillingen 11-10 etter 21 minutter, og går ut igjen på 52 minutter med 27-15.

 

Nærbø – ØIF Arendal 28-35

Hele 1573 tilskuere var vitne til at Nærbø tapte mot ØIF Arendal i Nye Loen i kveld. Nærbø kom bakpå fra start, og det tok nesten seks minutter før det første hjemmemålet i årets eliteserie kom – signert Steffen Stegavik. Hjemmelaget ble hardt straffet for feil i angrep, og forsvaret slet med å stoppe ØIF-spillerne, noe som igjen førte til altfor få keeperredninger. Sondre Paulsen setter 11 mål for ØIF, 5 av dem på straffe.

 

Byåsen – Tertnes 16-20

Etter en sikker seier i sesongåpningen hjemme mot Molde, fortsatte Tertnes den sterke sesongstarten onsdag kveld. Tertnes står med full pott etter sine to første kamper, mens Byåsen fremdeles ligger under nyopprykkede Fana på tabellen, selv om Fana har tapt sine to første kamper.

 

Elverum – Runar Sandefjord 38-29

Runar imponerte mange da de slo Drammen søndagskveld, men i dag ble Elverum for store for det nyopprykkede laget. Sigvaldi Gudjonsson herjet nærmest med Runar Sandefjord da Elverum vant 38-29 på hjemmebane. Islendingen scoret 12 ganger, hvorav 9 var spillemål. Elverum tar nå sin tredje seier i eliteserien og er en av to lag som enda ikke har avgitt poeng (Halden kommer like etter).

 

Storhamar – Vipers 19-30

Vipers gjorde en kort prosess med Storhamar i kveldens kamp, som var antatt å bli en toppkamp på kvinnesiden. Katrine Lunde (Vipers) hadde redningsprosent på over 50, og bidro til å drive hjemmespillerne fra vettet. Linn Jørum Sulland ble toppscorer med åtte mål. Dermed vinner Vipers sin fjerde kamp, og troner på tabelltoppen med hele 50 plussmål.