• FOTO: EHF / Heimken, Hocevar, Lämmerhirt, Stadler

Bronsemedalje i Champions League

Vipers Kristiansand vant den nervepirrende bronsekampen

Vipers åpnet kampen kjapt, og kunne sette inn noen raske mål som skapte en ledelse fra start. Ledelsen blir tatt igjen, og da stillingen også står likt og 14 minutter spilt, blir Katrine Lunde båret av banen med en trolig alvorlig kneskade. Eline Fagerheim, som bare hadde 5 redninger totalt i CL før dagens kamp, kommer inn for for Lunde og blir sentral i spillet videre.

Fagerheim får noen redninger, Metz setter ballen utenfor, i stengene, i tillegg til å trampe på noen skudd. Og dermed kan Vipers sette viktige baller fremover. Metz setter ballen i mål i siste minutt, og dermed går de til ledelse med ett mål til pause.

Metz åpner andre omgang best, og går fort opp i en 3 måls ledelse. Vipers gir seg ikke, og kommer like fullt tilbake. Lagene følger hverandre jevnt helt ut. Ole Gustav Gjekstad forteller jentene at om det er en tid de skal vise deg fram, så er det nå. Med det i mente tar Sulland og Reistad noen avgjørende skudd, i tillegg til et solid forsvar bakover, og dermed blir det også seier i bronsefinalen med ett mål, 30-31.

 

Linn Jørum Sulland blir toppscorer i Champions League. Gjekstad tar sitt andre lag til toppen i Europa og Vipers tar med seg en historisk medalje hjem fra Ungarn.