Borteseier i sør og dramatikk i nord

Oppsal – Fredrikstad 23-28 (14-16)

Rolig start på kampen med mål i begge ender og 2-2 etter knappe 4 minutter. To lag med forskjellig «tempo» i kroppen, raske Oppsal med litt mindre tempo i Fredrikstad. Men likevel er det Fredrikstad som er raskest i målprotokollen og leder 7-3 etter knappe 10 minutters spil. Oppsal knapper inn og ved halvspilt omgang er det 8-8. Gjestene er stadig ett hakk foran, og når hjemmelaget skyter litt for enkelt leder Fredrikstad 12-9 med 6 ½ minutt igjen til pause.

Oppsal er ikke enig med dommeren etter at sistnevnte tildelte Fredrikstad straffe, en straffe som sender gjestene opp i 13-11 ledelse, og videre til 14-11. Før Oppsal reduserer til 12-14 fem minutter før full tid i første omgang. Tøffe tak, to-minutter til Oppsal, frikast til Fredrikstad, godt forsvar fra Oppsal, nummeret før passivt, skudd og redning. Gjestene øker til 15-12 før Oppsal henter inn nok en gang, og reduserer til 14-15 like før pause. Men så var det de utvisningene da…. Og Fredrikstad kan øke til 16-14 som og blir pauseresultatet.

Fem minutter ut i andre omgang har Fredrikstad på ny fått en luke og leder 18-14. Oppsal sliter i angrep, det er mye sideveis og lite «rett på mål». 5 utvisninger i kampen gjorde det ikke lettere for hjemmelaget. Og etter halvspilt omgang stod det 23-18 til Fredrikstad.

Fredrikstad ga ikke fra seg overtaket og da sluttsignalet gikk stod det 28-23 til gjestene. Som med det gjorde et skikkelig byks på tabellen.

Bodø – Runar  25-28 (9-13)

«Stille og rolig» åpning og en kamp med veldig lite mål det første kvarteret, 5-2 til gjestene. Bodø slipper i perioder Runar enkelt til inne på linja, men gjør det likevel ikke så verst i angrep. Og med fem minutter til pause reduserer hjemmelaget til 7-10.  Runar legger på med ett og to før hjemmelaget setter inn ett, og det står 12-8 til Runar som legger time-out kortet med 2 ½ minutt igjen til pausen. Redning fra Bodø, kontring og rett på mål, og i mål. Redusering til Bodø og 9-12. Og pådrar seg en utvisning rett etter. Lagene går til pause med 13-9 til Runar.

Halvspilt andre omgang og 22-19 til Runar. To minutter senere, utvisning Runar, frikast Bodø, innspill til strek og sammenstøt mellom målvakt og strekspiller. Som resulterer i både rødt og blått kort til Runars målvakt. Straffe, scoring og redusering 20-22.

Temperert stemning på stillingen 23-23 og 7 ½ minutt igjen av kampen. Runar i undertall, men setter ved hjelp av stolpen inn mål nr 24. Bodø setter to raske og med 5 ½ minutt igjen leder hjemmelaget 25-24, og stemningen stiger på tribunen. Straffe til Runar, skudd og mål. Og lagene er igjen likt 25-25. Runar girer opp og får to raske mål, og drøye minuttet før full tid leder gjestene med to 27-25.

Bodø møter mann mot mann, Runar skyter utenfor, og det samme gjør Bodø. Med 5 sekunder igjen setter Runar det siste målet og vinner 28-25.