Blir trener i København Reidar Møistad fra Polen til Danmark

Den norske trenerprofilen Reidar Møistad tar steget fra polsk toppserie til verdens kanskje beste liga på kvinnesiden, Danmark.

Skrevet av Kjell Roger Skauen

Neste stopp er København Håndbold, hvor Møistad blir sjefstrener fra 1.desember.

Reidar Møistad har den senere tiden ledet polske Koczalin, og sier i en pressemelding at han har hatt en flott tid i klubben fra sommeren 2013.

Laget ligger i dag på en 3.plass i den polske serien. Hard jobbing under Reidar Møistads kyndige ledelse har itt resultater.

Resutlater som andre kluber har lagt merke til, og når København Håndbold ber om hans tjenester, ble det vanskelig å takke nei.

– Å trene et dansk lag har lenge vært en drøm, og jeg hadde klausul i kontrakten om at jeg kunne gå til en større liga. Det var et enkelt valg å si ja til København, men jeg har hatt en fantastisk tid i halvannet år her. Det vanskelige blir å reise fra jentene, fordi vi har jobbet så utrolig hardt sammen for å få ting på plass. I tillegg har vi skapt historisk gode resultater, så det var emosjonelt da jeg fortalte jentene om avgjørelsen onsdag kveld, sier Møistad til Østlendingen.

Møistad er klar på at valget var enkelt profesjonelt sett.

– Alt har vært topp i Koczalin, og det er med tungt hjerte jeg reiser. Men en trener takker enkelt og greit ikke nei til et tilbud som det jeg fikk. I første omgang har jeg skrevet under for to og et halvt år.

Møistad har hatt fantastisk suksess som håndballtrener, etter å ha startet i Gjøvik på heltid i 2007, tok han over som assistenttrener for damelaget til Storhamar.

Deretter var Møistad sjef for U20-landslaget fra 2009, melder Østlendingen.

Høsten 2012 tok Møistad over rekruttlandslaget i håndball, før han tok over Polytechnika Koczalin AZS 10. juni 2013. Fra 1. desember blir den suksessfulle brumunddølen å se i sjefsstolen til København Håndbold. Koczalin ligger i skrivende stund på tredjeplass i den polske superligaen, men København ligger på 10. plass i Danmark.