• Fra kampen mot Brasil. Foto: IHF

Blandt de åtte beste for første gang siden 1995

Tross 37-36 tap for Tunisia, dette har vært de norske juniorenes beste mesterskap siden fjerdeplassen i 1995

Selv om du ikke forstår et ord spansk så har det vært en fornøyelse i seg selv å høre på de spanske kommentatorene i dette mesterskapet. Her har det gått på innpust og utpust og til tider uten pust mellom ordene.

Tidlig søndag morgen møttes Norge og Tunisia til kamp om syvende og åttende plassen. Norge fikk en grei start på kampen og ledet både 1-0, 2-1 og 3-2 før fem minutter var spilt.

Første norske utvisning kom etter drøye ni minutters spill og da kunne Tunisia utligne til 5-5. Men det utjevnet seg like etter da Tunisias nr 55 fikk direkte rødt kort etter å ha truffet Simen Holand Pettersen med et slag mot hodet.

Litt flaks må en også ha, ikke sant Robin Paulsen Haug? Han reddet et skudd fra seks meter, falt bakover og inn i mål. Men hadde heldigvis lang nok arm til å ikke ta med seg ballen inn i mål. Godt gjordt.

Norge fikk utover i omgangen en liten luke, mye takket vere et til tider glitrende målvaktsspill. Og på stillingen 12-9 til Norge tok Tunisia time-out drøye seks minutter før pause. Taktikken de la da så ut til å lykkes, for med to kjappe var de igjen oppe i ryggen på Norge. Før de utlignet til 12-12 med fire miutter til pause. Og med norsk målvakt ute (Norge hadde en spiller utvist)  kunne Tunisisas målvakt score og for første gang i kampen var Tunisia i ledelsen.

Resten av omgangen ble det ett mål her og ett mål der, og lagene gikk til pause med ett måls ledelse til Tunisia 16-15.

Norge startet andre omgang med først en hurtig scoring og deretter en to-minutters utvisning. Tunisia spillte fortsatt 5-1 i forsvar og forstyrret den norske ballbanen. De norske guttene løp effektivt, Tunisia fikk en utvisning og Norge utlignet (igjen) til 17-17.

Som mot slutten av første omgang fulgte lagene hverandre tett de første ti minuttene av andre omgang. Tunisia var en liten periode oppe i to  mål foran, men Norge hentet fort inn igjen og utlignet til 23-23.

Ved halvspilt omgang var Tunisia oppe i en tre måls ledelse, og Norge tok time-out. Og deretter haglet utvisningene. Både klare utvisninger og tullete utvisninger. Tre spillere stod en periode igjen på banen (+ målvakt). Det skal de ha, perioden med tre utvisninger endret ikke stillingen, Norge lå fremdeles tre mål bak.

Med fem minutter igjen var avstanden fremdeles tre mål, og redusert til ett to minutter senere.  Og det var igjen spenning i kampen. Norge ble avblåst for angrepsfeil, den norske benken fikk gult kort og med to minutter igjen ledet Tunisisa med to. Unge Pettersen redusert til ett og det var fremdeles nok tid igjen.

Kanppe 40 sekunder igjen og time-out til Tunisia, som feilet og mistet ballen slik at Norge overtok regien. De gikk rett i time-out, tok ut målvakt og utlignet med få sekund igjen. Tunisia gikk direkte i angrep, Boilesen fikk rødt kort, Tunisa fikk straffe og seier med knappest mulig margin, 37-36.

Tross tap er dette den beste plasseringne i Junior VM siden 1995.