Ribe-Esbjerg sjokkerte Aalborg – Norsk Topphåndball

Ribe-Esbjerg sjokkerte Aalborg

Sebastian Barthold og resten av det stjernespekkede Aalborg var storfavoritter i lørdagens oppgjør mot Ribe-Esbjerg. Selv om gjestene ledet med seks mål, skulle en utrolig opphenting bli matchavgjørende.

Tidligere i uken tapte Kristian Bjørnsen & co 31-28 mot THW Kiel. Kampen mot de tyske seriemesterne kostet krefter, som kan ha vært med å påvirke «mirakelet» i Ribe.

Aalborg viste klasse i store deler av kampen, og da det var spilt 35 minutter av kampen ledet gjestene 20-14. Men publikum skulle bli vitne til en fullstendig kollaps fra storfavorittene.

De gjenstående 25 minuttene ble en fest for tidligere Kolstad-spiller William Aar og Ribe-Esbjerg. 20-14 ble snudd til 36-33, og det var full fest i hallen.

Etter den gode starten tapte Aalborg de siste 25 minuttene 22-13. Det er første gang på 10 år (!) at Aalborg slipper inn 23- eller flere mål i én omgang. Sist var mot Lemvig i 2011.

Det betyr at Aalborg nå ligger 4 poeng bak sine argeste konkurrenter, GOG.

Og det er nettopp Torbjørn Bergerud og GOG som venter Aalborg neste lørdag, en kamp som hele Håndball-Danmark vil rette øynene mot.

Stefan Madsen:- Jeg er rystet

Aalborg-trener Stefan Madsen var helt fra seg etter oppgjøret. Dansken var sjokkert over hvordan mannskapet hans presterte i den andre omgangen. Han hadde følgende å si til Nordjyske Avis:

-Jeg har ikke sett oss slik før, det er langt ifra det vi normalt står for, fortalte Madsen.

Aalborg valgte å bli værende i Tyskland etter Kiel-kampen og dro senere til Esbjerg. Ifølge Madsen kan det ha vært et feilgrep fra hans sin side.

-Vi hadde prioritert å være borte i en lang periode. Jeg vet ikke, om det har hatt en innvirkning på våres mentale inngang til det, men det er i hvert fall åpenlyst, at vi ikke traff den på den riktige måte, og det er mitt ansvar, avslutter Madsen.