Ribe-Esbjerg sjokkerte Aalborg

Av: E. Fossnes/NTH
20. november 2021

Sebastian Barthold og resten av det stjernespekkede Aalborg var storfavoritter i lørdagens oppgjør mot Ribe-Esbjerg. Selv om gjestene ledet med seks mål, skulle en utrolig opphenting bli matchavgjørende.

Tidligere i uken tapte Kristian Bjørnsen & co 31-28 mot THW Kiel. Kampen mot de tyske seriemesterne kostet krefter, som kan ha vært med å påvirke «mirakelet» i Ribe.

Aalborg viste klasse i store deler av kampen, og da det var spilt 35 minutter av kampen ledet gjestene 20-14. Men publikum skulle bli vitne til en fullstendig kollaps fra storfavorittene.

De gjenstående 25 minuttene ble en fest for tidligere Kolstad-spiller William Aar og Ribe-Esbjerg. 20-14 ble snudd til 36-33, og det var full fest i hallen.

Etter den gode starten tapte Aalborg de siste 25 minuttene 22-13. Det er første gang på 10 år (!) at Aalborg slipper inn 23- eller flere mål i én omgang. Sist var mot Lemvig i 2011.

Det betyr at Aalborg nå ligger 4 poeng bak sine argeste konkurrenter, GOG.

Og det er nettopp Torbjørn Bergerud og GOG som venter Aalborg neste lørdag, en kamp som hele Håndball-Danmark vil rette øynene mot.

Stefan Madsen:- Jeg er rystet

Aalborg-trener Stefan Madsen var helt fra seg etter oppgjøret. Dansken var sjokkert over hvordan mannskapet hans presterte i den andre omgangen. Han hadde følgende å si til Nordjyske Avis:

-Jeg har ikke sett oss slik før, det er langt ifra det vi normalt står for, fortalte Madsen.

Aalborg valgte å bli værende i Tyskland etter Kiel-kampen og dro senere til Esbjerg. Ifølge Madsen kan det ha vært et feilgrep fra hans sin side.

-Vi hadde prioritert å være borte i en lang periode. Jeg vet ikke, om det har hatt en innvirkning på våres mentale inngang til det, men det er i hvert fall åpenlyst, at vi ikke traff den på den riktige måte, og det er mitt ansvar, avslutter Madsen.

MÅLSCORERE

Ribe-Esbjerg:
Torben Petersen 6, Jonas Larholm 6, Mathias Jørgensen 6, Sune Iversen 6, Miha Zvizej 4, Emil Hansen 3, Christoffer Langerhuus 2, Jonathan Mollerup 2, Jonas Hald 1.

Aalborg Håndbold:
Lukas Sandell 7, Andreas Holst 5, Buster Juul 4, Jonas Samuelsson 3, Benjamin Jakobsen 3, Aron Pálmarsson 3, Kristian Bjørnsen 3, Nikolaj Læsø 2, Martin Larsen 1, Sebastian Barthold 1, Felix Claar 1.