Volda og Ålgård er fortsatt ubeseiret i 1. div kvinner

Av: Trond Sørøy / Norsk Topphåndball

Det ble poengdeling mellom Volda og Ålgård etter at bortelaget hadde eid oppgjøret i 50 minutter. På ledelse 23-19 til Ålgård etter 20 minutter av andre omgang, ble det bråstopp fremover for bortelaget, som ikke scoret mer i dette oppgjøret.  Volda så sitt snitt til å komme ajour og vant de siste ti minuttene 4-0.

Ålgård bommet på blant annet to sjumetere og kunne faktisk også ha tapt kampen da Volda fikk mulighet til å avgjøre i kampens siste angrep. 

Ålgård spilte uten sine faste venstrekanter, begge scorer mellom 3 og 8 mål pr kamp og er en garanti for enkle kontringsmål.  Volda på sin side hadde sin skytter Ingrid Jamtli Rye ute og fikk Ingeborg Furunes skadet etter fem minutter av oppgjøret.

Foto: Bitmap


Margit Lidal spilte kun for Aker 2 i andredivisjon i fjor, men har virkelig tatt nivået i divisjonen over natten.  Igjen ble hun toppscorer for Ålgård og opptrer med stor entusiasme og selvtillit.  Hun sa dette om kampen:

– Vi var ikke helt fornøyd med resultatet siden vi ledet hele kampen.  Vi er ikke helt fornøyd med andreomgangen.  Vi brenner våre sjanser og de setter sine og det var likt først da det gjenstod ett og et halvt minutt.  I første omgang var vi gode til å sette vårt spill og stole på ferdighetene våre, vi var gode til å straffe de på de tingene vi vet de er dårlige på i angrep.  Målvakta vår står bra gjennom hele kampen.  Vi var agressive, men ble litt mer passive mot slutten av kampen. 

– Vi tenkte før kampen at vi hadde mulighet til å slå Volda og vi hadde veldig lyst på 2 poeng.  Men når vi ser mot slutten at det står likt og de har ballen i det siste angrepet, er det viktig at vi sikret det ene poenget.  Det hadde vært utrolig kjipt å reise hjem uten poeng.

Ålgård på vei hjem på ferje etter 23-23 mot Volda.


– Vi har hatt en god innledning på sesongen.  Alle jentene er gira på å gjøre det bra, vi har fått en god start, men vi må fortsette å holde det oppe, ellers kan det bli tungt.

– Vi forberedte oss godt til 5:1-forsvaret til Volda og øvde inn noen avtaler så vi skulle komme til gode skuddsjanser.  De målene jeg scorer i dag er mest fra distanse. 

– Jeg er veldig fornøyd med klubben, det er utrolig gøy å spille her og jeg er glad for at jeg får så mye tillit og får spille mye. Volda har slitt spillemessig i de første kampene, men nekter å tape og har en egen evne til å komme tilbake å sikre poeng når oppgjørene drar seg til.  Så også i dag og høyre bakspiller Hanna Ræstad spilte sesongens beste kamp offensivt.  Hun sa dette om kampen:

– Det føles som vi har vunnet et poeng i dag.  Vi er ganske fornøyd med et poeng etter denne kampen.  Vi fikk en skade på Ingeborg Furunes etter 3-4 minutter, hun står som treer i forsvar. Det er hun og Ingrid Jamtli Rye som har stått som treere og Ingrid var ikke med pga skade.  Det er ingen andre som har stått i den rollen noe særlig denne sesongen.  Vi fikk inn Kristine Vike og etter hvert Fride Heggdal Stølen som gjør en kjempefin kamp som treere.  Vi kom litt bakpå fra start og så klarte vi å hente oss inn igjen, men så dro de i fra og vi kom innpå og de dro ifra.  Men til slutt kom vi endelig opp på uavgjort.  Målvakta vår Hanna Edvardsson står veldig godt i dag. 

– Vi har avgjort mot slutten av alle kampene i år faktisk, og i dag føler jeg at vi aldri gir opp og greier å fighte oss inn i kampen igjen gang på gang, så det er vel egentlig fullt fortjent at vi får det ene poenget. 

– Vi har hatt en varierende sesongstart.  Vi har fremstått som solide i forsvar med godt målvaktsspill.  Men vi sliter med timingen i angrepsspillet og gjør en del tekniske feil og bomskudd.  Men i dag spiller vi kanskje vår beste angrepskamp, i hvert fall i andre omgang.  Vi kommer til gode avslutninger og er et steg opp fra de andre kampene vi har spilt.  Det var veldig godt å få poeng i en kamp hvor vi manglet et par viktige spillere.


Kampfakta 1. divisjon 3. oktober 2020

VOLDA – ÅLGÅRD 23-23  (9-14)

Toppscore for Volda:

Kine Kvalsund 5
Mina Mjærum 5
Kristine Håheim Vike 4
Hanna Ræstad 4
Sara Dögg Hjaltadottir 3


Toppscore for Ålgård:

Margit Andrea Lidal 7
Ingebjørg Skaalerud Baadshaug 5
Dora Eckholdt 4
Elise Pedersen 3
Angunn Gudmestad 3