Vipers vinnere av Skjærgårdslekene 2021 – Norsk Topphåndball

Vipers vinnere av Skjærgårdslekene 2021

Selv om Skjærgårdslekene kun er en oppvarmingsturnering for det som skal skje i høst, er det ingen håndballspillere som har lyst til å tape håndballkamper.

Det var en ufattelig jevnspilt førsteomgang i Nøtterøyhallen. Tuva Høve ga Vipers ledelsen, men det gikk ikke mange sekundene før Hamarlaget hadde fått nettkjenning i motsatt ende. Og sånn skulle lagene følge hverandre i en lang periode.

Storhamar klarte å rive til seg et lite overtak omtrent midtveis i omgangen. En tomålsledelse for de gulkledde gjorde at Ole Gustav Gjekstad så seg nødt til å ta en alvorsprat med jentene sine. Gjekstad gjorde et par endringer både på personell og strategi, og det gav uttelling.

Bella Gulldén kom inn og viste hva hun tilfører dette Vipers-laget. Et par glitrende innspill til Ana Debelic på linja, og en scoring fra straffemerket, var med på å snu kampen i Vipers’ favør. Da Ragnhild Valle Dahl i tillegg bidro med et par kjappe scoringer, kunne Vipers-jentene gå til pausepraten med en 14-18 ledelse.

Etter pausen kom Vipers-jentene ut i hundre, og det var tydelig at Ole Gustav Gjekstad hadde stilt noen krav under pausepraten. To kjappe scoringer fra Karine Emilie Dahlum og Ragnhild Valle Dahl, med en redning fra Andrea Austmo Pedersen mellom scoringene, gav Vipers en 14-20 ledelse.

Jentene i gult og blått fikk stabilisert kampforløpet, men det var fortsatt Vipers som var det ledende laget. Og det var Andrea Austmo Pedersen og Ragnhild Valle Dahl som viste seg mest frem. Valle Dahl noterte seg for ti scoringer, mens Austmo Pedersen stoppet hele 15 av Storhamars forsøk.

Andrea Austmo Pedersen gjorde en flott kamp i Vipers-målet.

Det gjorde at ledelsen økte til 11 mål på det meste, og de rosakledte var i festhumør. Nå var det ingen tvil om hvilket lag som skulle ta hjem seieren i Skjærgårdslekene 2021. Og selv om Vipers slapp seg litt ned, og Storhamar fikk lov å redusere noen ganger endte det med en komfortabel seksmålsseier 30-36.