Vipers videre til semifinaler etter seier over Fredrikstad – Norsk Topphåndball

Vipers videre til semifinaler etter seier over Fredrikstad

Etter en liten mellomlanding i Slovenia for å møte Krim Mercator var Vipers-jentene tilbake på norsk jord. Den andre kampen i sluttspillkvartfinalen mot Fredrikstad skulle spilles i Kongstenhallen, og med seier ville Vipers-jentene ta seg videre til semifinalen i sluttspillet.

Ole Gustav Gjekstad benyttet muligheten til å rullere på laget, og ei av de som kom inn var Andrea Austmo Pedersen. Trønderjenta tok over målvaktsjobben fra Katrine Lunde, og gjorde sakene sine meget bra før hvilen. Nesten halvparten av Fredrikstads forsøk stoppet Austmo Pedersen.

Det gav Vipers alle tiders mulighet til å avgjøre kampen tidlig. På stillingen 6-8 tok Fredrikstads trener Elias Mar Halldorsson kampens første timeout. Og i perioden etter den timeouten så det ut som om de rosa skulle klare å reise fra.

Tre redninger på rad fra Austmo Pedersen gav 7-12 ledelse for Vipers. Fredrikstad fortsatte dog jobben i begge ender av banen, og med noen kvalifiserte redninger av Caroline Martens og skuddarmen til Runa Sand klarte hjemmelaget å redusere et par ganger.

Men med hjelp av Nora Mørks åtte scoringer gikk Vipers til pause med ledelse. 16-19 var nok en betydelig mindre margin enn de rosa hadde sett for seg, men det gav et godt utgangspunkt for den andre omgangen.

Etter pausen kom hjemmelaget ut i hundre. Runa Sand og Karoline Syversen, med god hjelp av Hanne Sagvold i målet, var svært delaktige i at ledelsen til Vipers plutselig kun var på ett mål på 20-21, Det så dog ikke ut som om bortelaget var spesielt preget av den grunn.

For nå skrudde jentene i rosa opp et hakk til. Fra 20-21 til 21-26 og Vipers hadde full kontroll igjen. Spesielt Nora Mørk viste stor klasse i kveldens kamp. 11 scoringer, seks fra 7-metersmerket, ble fasit for Mørk. Nærmest henne var Lysa Tchaptchet med sine syv scoringer.

Og nå hadde Fredrikstad gått tom for krefter. Ledelsen økte jevnt og trutt utover i omgangen, og det var nå aldri noen tvil om hvem som skulle vinne kampen. I Aquarama forrige uke vant Vipers med 11, og det var nå et spørsmål om Vipers kunne klare det igjen.

Det klarte Vipers-jentene. 29-40 ble sluttresultatet etter at Tuva Høve satt inn kampens siste mål. Nå venter Krim Mercator i Aquarama førstkommende lørdag. Det er fortsatt noen ytterst får ståplasser igjen, og de får du kjøpt på vipers.woow.no