Vipers tilbake på vinnersporet!

Tekst: Preben/Vipers Kristiansand

13. februar 2021

Det startet ganske ugreit for Vipers, som etter få minutter lå under 4-0, etter mange skudd på halvsjanser, og enormt med tekniske feil.
Det eneste lyspunktet var Ragnhild Valle Dahl, og hun fortsatte å briljere gjennom alle kampens seksti minutter.

I likhet med Ragnhild var det flere unge og uerfarne spillere som fikk prøve seg mot det slovenske laget. Det tok litt tid før de klarte å spille på seg trygghet, og vise seg plassen verdig på et av verdens beste håndballag.

Tonje Refsnes returnerte til Vipers-laget i kveldens kamp og gjorde sakene sine meget bra.
Foto: Terje Refsnes

Etter 15 minutter spill hadde Vipers fått ristet av seg åpningsnervene, og stillingen var 8-8.
Resten av første omgang ble jevnspilt, og til pause var Vipers foran med ett på stillingen 16-15.

Fra start i andre omgang var Vipers heltente – og gikk raskt opp i en 18-15-ledelse. Og nærmere enn de var ved pause kom aldri Krim i løpet av andre omgang.
Vipers fortsatte derimot å øke ledelsen scoring for scoring, og på det meste var de sju mål foran, også ved fulltid.

Vipers vant 37-30, i en kamp der mange spillere fikk prøve seg i sentrale roller, og fikk spilt på seg en god dose selvtillit.

Allerede før denne kampen var det klart at Vipers var klare for åttedelsfinale i Champions League. Dette på grunn av situasjonen med Covid-19, og utfordringer med å få gjennomført gruppespillet i tide. EHF har dermed besluttet at samtlige lag sendes videre til en play-off-runde, og har rangert lagene ut ifra resultater i de spilte kampene, samt en poeng- og plussmålsgiving basert på ranking.

Vipers Kristiansand ble nummer fem totalt i gruppe A, og møter nummer fire i gruppe B i to play-off-kamper/åttedelsfinaler.
Motstander er danske Odense Håndbold, og kampene er satt opp 6. og 13. mars.

FAKTA
DELO EHF Champions League – gruppe A
Vipers Kristiansand – RK Krim Mercator 37-30 (16-15)
Hala Tivoli Ljubljana, Ljubljana, Slovenia

Vipers lag med målscorere: Emilie Hegh Arntzen, Tonje Refsnea 5, Malin Aune 2, Karine Emilie Dahlum 7, Nora Mørk, Vilde Kaurin Jonassen 2, Evelina Eriksson, Linn Sulland 1, Kathrine Lunde, June Andenæs 2, Ragnhild Valle Dahl 11, Marta Tomac 2, Hanna Yttereng 2, Henny Ella Reistad, Sunniva Næs Andersen 1, Jana Knedlikova 2.
RK Krim Mercators toppscorer: Matea Pletkosic – 11.
Utvisninger: Vipers 2×2 minutter, Krim 2×2 minutter