Vipers storspilte, vant med syv mål – Norsk Topphåndball

Vipers storspilte, vant med syv mål

En strålende førsteomgang gjorde at Vipers Kristiansand sikret seg et godt utgangspunkt før returoppgjøret.

I første omgang var det klasseforskjell mellom lagene. For selv om det var det russiske laget som åpnet best i Russland, leverte Vipers en enorm omgang før hvilen og kjørte over Rostov-Don.

Nora Mørk spilte sin første kamp etter kneskaden hun har vært plaget av en god stund, og viste at hun er en viktig spiller med seks mål før hvilen. En fabelaktig omgang ble rundet av med en nydelig lobb av Henny Reistad, og stillingen var 19-12 til pause.

– Det desiderte beste Vipers har gjort denne sesongen. Fantastisk. Bedre enn dette går det ikke an å gjøre det, sa Viasat-kommentator Gunner Pettersen da 1. omgang var ferdig.

Etter hvilen fortsatte Vipers akkurat der de slapp. Etter kort tid var ledelsen økt til hele ti(!) mål, og stillingen var 23-13 til laget fra Kristiansand.

Katrine Lunde sto en meget god kamp i dag. Foto: Terje Refsnes.

Dessverre, sett med norske øyne, tok Rostov-Don kraftig innpå utover i andre omgang. Fremover reddet de russiske målvaktene mer, og bakover ble det mange utvisninger på Vipers-spillerne.

Ledelsen var helt nede på fire mål da det gjensto ti minutter. Katrine Lunde viste hvorfor hun fortsatt er en av verdens beste keepere, og Vipers økte igjen ledelsen.

En god avslutning på kampen gjorde at Vipers vant 34-27.

Det blir lite hvile for lagene. Neste kamp for Vipers er allerede søndag klokken 14.00. Da skal kvartfinalen i Champions League avgjøres. Kampen ser du på Viaplay og Viasat 4.