Vipers spilte uavgjort mot Esbjerg etter drama i Aquarama. – Norsk Topphåndball

Vipers spilte uavgjort mot Esbjerg etter drama i Aquarama.

Etter en trøblete høst, der en rekke Champions League-kamper ble utsatt, kom Team Esbjerg på besøk i Aquarama til den første av ti Champions League-kamper over de neste fem ukene. Og hvilken forrykende førsteomgang lagene leverte.

Det åpnet bra for hjemmelaget. Vilde Jonassen snappet en ball og spilte Henny Reistad alene med den danske målvakten. I Team Esbjergs neste angrep reddet Katrine Lunde forsøket fra Kristine Breistøl, før Lunde ved neste mulighet sendte en lang pasning til Silje Waade som var lengst fremme.

Etter at Lunde i Vipers-buret reddet det neste forsøket fra danskene, hadde de rosa muligheten til å gå opp i en tidlig 3-0 ledelse. Nora Mørk spilte til Jana Knedlikova i ankomsten, og den tsjekkiske kantspilleren scoret frekt på innsiden av målvakten.

Men våre gjester fra sør var langt fra ute av dansen. Litt unøyaktigheter begge veier gjorde at danskene, etter å ha vært tre mål bak, fikk kontakt igjen på 5-4 etter at Marit Røsberg Jacobsen kontret inn et av sine fire mål i den første omgangen.

Etter den scoringen tok Ole Gustav Gjekstad kampens første timeout. Der gav han jentene beskjed om at nøyaktigheten i angrepsspillet måtte forbedres. Gjekstad fikk nok ikke akkurat den responsen han hadde ønsket, men det var fortsatt hjemmelaget som omsatt flest muligheter i mål.

En 7-meter omsatt av Nora Mørk etterfulgt av en scoring av Emilie Hegh Arntzen gav ny tomålsledelse på stillingen 7-5. Men så skulle det handle om Team Esbjerg. To mål fra Nerea Pena og ett mål fra Sonja Frey så var det balanse i regnskapet. 8-8 i en meget severdig håndballkamp.

Herfra og ut skulle det gå slag i slag. Begge lag var bedre i angrep enn i forsvar, noe som alltid er en oppskrift for spennende og morsom håndball. Mot slutten av omgangen klarte dog Vipers å tilrive seg et lite forsprang.

Nora Mørk noterte seg for ti scoringer i kveldens kamp mot Team Esbjerg.

Flere ganger ledet de rosakledte med tre mål. 12-9, 13-11, og 16-13 like før pause var resultater vi så. Vipers siste mål i den første omgangen ble scoret av Nora Mørk etter en flott finte med påfølgende avslutning. Dessverre kontret Esbjerg inn en scoring helt på tampen.

Det gav oss pausestilllingen 16-14. Verken Ole Gustav Gjekstad eller Jesper Jensen var nok spesielt fornøyd med sitt lags forestilling i den første omgangen. Etter pausen fortsatte kampen med det samme, høye tempoet.

I av den andre omgangen var det nok en gang Vipers som tok føringen. Fra tomålsledelsen ved pause gikk det fort til 21-15 ledelse, og det virket nesten som om kampen var avgjort allerede. Da hadde Hanna Yttereng, Henny Reistad, Jana Knedlikova, og Nora Mørk notert seg for scoringer.

Jeg er veldig misfornøyd. Vi gjør feil, vi gjør forferdelige dumme feil, på tidspunkt i kampen der vi bør la vær å kaste bort ballen. I perioder spiller vi som et håndballag som startet for noen få dager siden. Det er for få spillere som tar ansvar i satsningene offensivt, og altfor mye blir Hennys ansvar.

Forsvarsmessig synes jeg vi er klønete og lar Esbjerg komme til for mange innspill da de står med bakspillere som ikke skyter noe særlig.

Ole Gustav Gjekstad til Viasat 4 etter kampen.

Tre kjappe mål fra Esbjerg gjorde at ledelsen krympet litt, men en sjelden underarm fra Emilie Hegh Arntzen gav Vipers en 22-18-ledelse med drøye 18 minutter igjen. Så skjedde det noe i Aquarama. Bortelaget våknet til live.

Anført av en meget god Marit Røsberg Jacobsen og Nerea Pena klarte det danske laget å krype nærmere og nærmere. 22-18 ble til 22-22 på kun 7-8 minutter. Nå blinket varsellampene på alle kanter i Aquarama.

Vipers slet i angrepsspillet sitt, til tross for at Gjekstad gang på gang manet jentene sine til mer nøyaktighet og presisjon i spillet sitt. Hele 16 tekniske feil i angrepsspillet er sesongverste for Vipers-jentene.

Team Esbjerg på sin side hadde stor suksess med å spille syv mot seks i store perioder av den andre omgangen. Vipers slet med å finne ut av overtallsspillet, og det danske laget kom til enkle avslutninger gang på gang.

Heldigvis hadde Vipers Nora Mørk. Nora stoppet kvelden med 10 scoringer, og ble med det Vipers’ desiderte toppscorer. Henny Reistad var den som leverte nest flest scoringer med sine fire.

Til slutt endte det, nesten som vanlig, uavgjort mot Team Esbjerg. 28-28 var nok skuffende for mange etter at Vipers ledet med seks mål, men det er viktig å huske på at Vipers fortsatt er ubeseiret i Champions League, og har en god mulighet til å avansere fra gruppespillet.

Bli med i konkurransen! TettPå Håndball har utfordret alle lagene i REMA 1000-ligaene til å utføre en balløvelse. Nå utfordrer de DEG! Kanskje er det akkurat DU som vinner over en Eliteseriespiller! Her kan alle være med! Alle bidrag er med i trekningen av premier.