Vipers på tabelltopp etter halvspilt serie! – Norsk Topphåndball

Vipers på tabelltopp etter halvspilt serie!

På pressekonferansen etter seieren over Odense søndag sa Ole Gustav Gjekstad at han hadde et ønske om å kunne rotere litt på laget. Som sagt så gjort i åpningen på kveldens kamp mot Aker. Katrine Lunde, Nora Mørk, Bella Gulldén og Jana Knedlikova, som alle startet kampen mot Odense, begynte kveldens kamp på benken.

Men det var sultne Vipers-jenter som kom på banen. Marketa Jerabkova åpnet ballet for Vipers med et stegskudd som føk i nettet bak Maren Austmo Pedersen i Aker sitt mål. Ja, du leste riktig, søstera til Andrea er Akers målvakt, og hun skulle få nok å hanskes med.

Nettopp Marketa Jerabkova skulle skape mer trøbbel for den yngre Austmo Pedersen og gjestene fra Oslo vest. Fem scoringer ble det på den tsjekkiske bakspilleren før hvilen, og hun var meget delaktig i at Vipers tidlig i kampen tok ledet 10-5.

Karine Emilie Dahlum ble VIpers’ toppscorer med ti nettkjenninger i kveldens kamp

Da hadde vertene scoret fem mål på rad i Aquarama, og gjestenes trener, Lars Harald Abelsen, så seg nødt til å ta en timeout. Abelsen fikk ikke umiddelbar suksess peptalken sin. Andrea Austmo Pedersen ville ikke være noe dårligere enn lillesøster og reddet to forsøk på rad.

I tillegg til godt målvaktsspill viste også Karine Emilie Dahlum, som hadde startet kampen på høyre bakspillerposisjon, seg frem for Aquarama-publikummet. Dahlum satt fire baller i nettet før pause. Med få minutter igjen å spille av omgangen ledet Vipers 16-8.

De siste minuttene var det dog gjestene som var skarpest på parketten. Julie Sofie Granum satt inn omgangens to siste scoringer og fastsatt pauseresultatet til 16-10. Det var nok en fornøyd Ole Gustav Gjekstad som adresserte jentene sine i pausen, selv om han nok skulle ha sett at ledelsen hadde vært enda litt større.

Etter hvilen var det nok en gang vertene som kom best i gang. Først satt Ragnhild Valle Dahl en 7-meter i nettet etter at Marketa Jerabkova hadde blitt stoppet uregelmessig. Den andre scoringen i den andre omgangen var det en tidligere Aker-spiller som skulle sette i mål.

Tuva Høve kom til Vipers fra Aker før denne sesongen, og kantspilleren fikk kontre inn en scoring etter at Andrea Austmo Pedersen hadde stoppet et skuddforsøk. Det var én av Høves tre scoringer mot tidligere lagvenninner.

Det var nok ingen i Aquarama som hadde spesielt tro på at Aker skulle gjøre et comeback, men en god Julie Sofie Granum var en konstant trussel for Vipers-forsvaret. Den hurtige bakspilleren stoppet ikke før hun hadde satt 7 baller i Vipers’ mål. Dessverre måtte Granum gå av banen med en skade mot slutten av kampen, og vi ønsker henne god bedring.

Etter ti minutter av den andre omgangen tok Ole Gustav Gjekstad en timeout. Der gjorde sjefen noen endringer. Blant annet fikk Evelina Eriksson lov å vokte buret de siste 20 minuttene. Eriksson kom inn og stoppet smått utrolige syv skudd de første ti minuttene hun var på banen. Etter kampen hadde svensken dette å si:

Det er ikke en av våre beste kamper, men vi får løftet frem flere spillere, og flere spillere tar ansvar. Vi scorer 34 mål, noe som er veldig bra, men vi slipper kanskje inn litt for mange.

Det var herlig. Veldig. Det var godt å få kjenne litt på det igjen, og at jeg lykkes i tillegg var en stor bonus.Det å sitte på benken er sånn det er, og det er sånn man må være forberedt på. Jeg har vært småsyk og slitt litt med skulderen, så man må bare ta vare på de mulighetene man får.

Evelina Eriksson

Med hjelp av ytterlige tre redninger av Eriksson var det Vipers som kontrollerte inn en trygg seier. Karine Emilie Dahlum ble både kåret til banens beste, og tok med seg hjem premien som kveldens toppscorer med hele 10 nettkjenninger.

Jeg syns det var en gøy kamp, og jeg syns vi leverer en god kamp. Litt svingende til tider, men alt til alt tar vi to poeng og det var det viktigste i dag. At vi vinner med så mange som ni var en ekstra bonus.

Jeg syns det var utrolig gøy å slippe seg litt løs. Jeg fikk lov å spille begge veier, jeg kunne skyte dersom muligheten bød seg, og bidra med de tingene jeg kan. Det følte jeg at jeg gjorde i dag.

Før kampen fortalte jeg meg at jeg skulle være på, at jeg skulle bidra med de tingene jeg kan, og at jeg skulle utfordre meg selv på de tingene jeg kan bli bedre på. Det var noe jeg alt i alt lykkes godt med i kveldens kamp.