Vipers; – Neglebiter i Danmark. – Norsk Topphåndball

Vipers; – Neglebiter i Danmark.

Vipers hadde muligheten til å virkelig befeste grepet om Champions League-gruppa si. Med en seier mot Team Esbjerg ville Vipers gjeninnta tabelltoppen etter at Rostov-Don inntok den posisjonen tidligere i helga.

Jentene i rosa hadde dog en litt trøblete innledning på kampen. Hjemmelaget kom ut i hundre og gjorde livet surt for gjestene fra Kristiansand. Det første målet var det 1.93m høye Kristine Breistøl som satt i nettet. Den norske jenta steg skar gjennom Vipers-forsvaret og plasserte ballen i mål bak Katrine Lunde.

Gjestenes første scoring kom fra Vilde Jonassen. Et kjapt Vipers-angrep gikk via flere spillere før Nora Mørk fant kantspilleren helt alene. Vilde, som har vist god form i det siste, var sikker som banken og satt ballen forbi Rikke Poulsen i buret.

Så, til tross for to redninger av Katrine Lunde, rev hjemmelaget til seg en tremålsledelse nesten ut av ingenting. En kontring fra Sanna Solberg, og en syvmeter fra Sonja Frey gjorde at det sto 4-1 på lystavla i Blue Water Dokken. Da tok Ole Gustav Gjekstad kampens første timeout med 05.49 på uret.

Etter den timeouten fikk Vipers stabilisert kampen, og jobbet den sakte og sikkert inn i sitt spor. Først danset Nora Mørk seg gjennom forsvaret før Vilde Jonassen satt inn Vipers’ neste scoring. Med en Katrine Lunde-redning i midten av de to scoringene var forspranget redusert til ett mål.

Resten av den første omgangen ble en neglebiter av de sjeldne. Kampen vippet på en knivsegg og lagene fulgte hverandre som skygger. En god Jana Knedlikova endte omgangen som Vipers’ toppscorer med fire mål, tett fulgt av Nora Mørk på tre scoringer.

For gjestene var det de to sidebackene som sto for flest scoringer. Både Kristine Breistøl og Mette Tranborg kunne notere seg for tre scoringer hver. I buret til Vipers plukket Katrine Lunde syv baller, mens Rikke Poulsen hos Team Esbjerg stoppet fem forsøk.

En særdeles spennende og severdig førsteomgang ebbet ut med 12-12, etter at nevnte Tranborg satt inn omgangens siste scoring med to sekunder igjen på klokka. Og om den første omgangen var spennende var den ingenting imot det som skulle komme i den andre.

Etter hvilen så det ut som om Vipers skulle ta over kampen og kanskje til og med avgjøre den. Etter litt frem og tilbake i åpningen steg Emilie Hegh Arntzen i været og skjøt Vipers opp i en 14-15 ledelsen, før samme kvinne fant Hanna Yttereng på streken i neste ankomst. Da ledet Vipers med to mål, og så ut som det klart beste laget.

Evelina Eriksson sto en god andreomgang for Vipers. Foto: Terje Refsnes

Men Team Esbjerg hadde Kristine Breistøl og Mette Tranborg. Vipers-forsvaret klarte ikke få has på de to høyreiste bakspillerne, og gang på gang fikk de upresset lov å skyte. De to spillerne skulle stå bak 15 av Team Esbjergs 27 mål til slutt.

Til tross for dette klarte dog Vipers å rive til seg tomålsledelser flere ganger i løpet av omgangen. Senest på stillingen 17-19. Da serverte Henny Reistad Malin Aune på et sølvfat, og høyrekanten satt inn én av sine tre scoringer i den andre omgangen.

Igjen klarte Team Esbjerg å hente inn forspranget. Og denne gangen så det ut som om danskene avgjorde kampen. Først var det Annette Jensen som satt to på rad, før en Elma Halilcevic-kontring gav hjemmelaget ledelsen 23-20.

Marta Tomac gav Vipers en livslinje og reduserte til 23-21, før et innspill fant Marit Malm Frafjord helt alene på linja. Malm Frafjord gjorde ingen feil og ordnet ny tremålsledelse for vertene. Men så skjedde det noe i Blue Water Dokken.

Først reddet Evelina Eriksson, som hadde kommet inn i Vipers-målet, to baller, før June Andenæs og Henny Reistad satt to baller i mål. Når så Linn Sulland satt ballen i krysset, før et innspill til Hanna Yttereng resulterte i mål, hadde Vipers utliknet. På stillingen 25-25 føltes det virkelig som om Vipers kom til å ro dette i land.

Men det var disse to spillerne til Team Esbjerg. Først Breistøl med sitt knallharde skudd, før Mette Tranborg løp seg fri på kanten og klinte ballen opp i vinkelen. Heldigvis satt Vipers også to baller i mål i denne perioden, så stillingen var 27-27 med omtrent et minutt igjen å spille.

Først mislyktes Nora Mørk med et innspill til Hanna Yttereng. Det gav Team Esbjerg muligheten til å vinne kampen i det siste angrepet. Heldigvis for vår del gikk Sonja Freys skudd i stolpen og ut, og det endte dermed med poengdeling i Danmark.