Vipers med sin sjette strake i Champions League – Norsk Topphåndball
Ana Debelic scoret 7/7 mål fra sin linjeposisjon, og ble toppscorer mot Kastamanu. Bildet er fra en tidligere kamp. Foto: NTB/NHF

Vipers med sin sjette strake i Champions League

Vipers Kristiansand i toppen av gruppe B etter seier 35-24 mot tyrkiske Kastamonu.

Lørdag kveld var det duket for ny kamp i Champions League for Vipers Kristiansand, som møtte Kastamonu Belediyesi fra Tyrkia. Før kampen lå Vipers Kristiansand på 2. plass i gruppe B, mens Kastamonu lå på siste plass med 0 poeng. Vipers reiste ned til Tyrkia med 13 spillere, hvorav 3 er målvakter.

Det var Kristiansandlaget som startet med ballen i første omgang, og det tok ikke lang tid før Sunniva Næs Andersen satte Vipers første ball i mål. Vipers kom best i gang og ledet 4-0 etter 6 minutter. Det tok hele 7 minutter før Kastamonu først satt ballen i mål, etter at Vipers hadde stått bra i forsvar og Katrine Lunde reddet flere baller. Etter 10 spilte minutter var stillingen 6-3 i favør Vipers. Kristiansandslaget hadde et fartsfylt angrepsspill og scoret kjappe mål, mens Kastamonu brukte lengre tid i angrepsspillet sitt. Halvveis i første omgang var stillingen 10-4.

Linjespiller Ana Debelic var sentral første halvdel av første omgang, og hadde allerede scoret 4 mål. Ragnhild Valle Dahl kom på banen 10 minutter før pause, og det tok ikke lang tid før hun scoret sitt første mål. Etter 20 minutter var stillingen 12-8 til Vipers. Laget fra Kristiansand falt litt i forsvarsspillet mot slutten av omgangen, men klarte heldigvis å sette viktige baller i mål. Vipers gikk til pause med 18-12 ledelse.

Sunniva Næs Andersen spilte en fin kamp for Vipers, og satte til slutt 6 baller i mål. Bildet er tatt fra en tidligere kamp. Foto: NTB/NHF

I andre omgang var det Kastamonu som kom best i gang, og satte det første skuddet i mål. Tuva Høve scoret to raske mål, og stillingen var dermed 20-14 etter 4 spilte minutter. Lagene spilte jevnt i andre omgang, men Vipers opprettholdt seksmåls-ledelsen. Etter 40 spilte minutter stod det 22-16 på måltavla. Vipers klarte ikke å riste av seg Kastamonu, men hadde god kontroll på kampen. Ana Debelic fikk mange gode innspill, og kunne sette enkle baller i mål. Etter halvspilt andreomgang hadde Vipers gått opp i 27-19 ledelse etter et kantskudd fra Ragnhild Valle Dahl, som avlastet femmåls-scorer Sunniva Næss Andersen.

Tuva Høve spilte en god 2. omgang, og hadde klart å sette 4 skudd i mål i løpet av 15 minutter på banen. Vipers rullerte mye på laget, og samtlige utespillere var på scoringslisten 10 minutter før slutt. Etter 20 minutter hadde Vipers gått opp i en timåls-ledelse på stillingen 30-20. Vipers slapp seg litt ned de siste minuttene før slutt, men hadde aldri problemer med å hale seieren i land. Sunniva Næs Andersen scoret kampens siste mål, og sitt sjette for dagen. Vipers vant til slutt 35-24.

Alle utespillerne til Vipers Kristiansand endte på scoringslista, som til slutt ble toppet av linjespiller Ana Debelic med 7 mål.

Neste kamp for Vipers i Champions League er lørdag 5. februar kl. 18:00 mot Metz Handball.