Vipers med seier etter snuoperasjon – Norsk Topphåndball

Vipers med seier etter snuoperasjon

Vipers fikk en tøff start på kampen mot Krim, men snudde kampen til sin fordel og vant 27-26.

Den sjette runden i Champions League starter best for Krim. Etter fire minutter spilt er stillingen 4-1, og Ole Gustav Gjekstad tar en tidlig timeout. Han sier han syns det går for treigt, og at Vipers-jentene ikke står godt i forsvar. Krim får skyte relativt fritt, og spille slik de vil uten at Vipers bryter spillet deres. Etter ti minutter er stillingen 6-3, og Vipers spiller noe bedre i forsvar. Men de sliter likevel med å sette ballen i mål. Det fjerde målet kommer ikke før i det 14. minuttet.

Katrine Lunde har ikke dagen, og står med kun én redning etter halvspilt omgang. Ledelsen til Krim øker utover omgangen, og etter 20 minutter er stilingen 12-6. Austmo Pedersen gjør et greit innhopp, og redder både en kontringsball og en straffe. I det 26. minutter har ikke Vipers hatt en eneste scoring på ni minutter, helt til Nora Mørk scorer et etterlengtet mål. De siste minuttene av omgangen skrur de norske jentene på et ekstra gir, og reduserer ledelsen til Krim noe. Med scoring på direkte frikast for Krim, ender omgangen 16-10.

Krim sin keeper, Barbara Elisabeth Arenhart, gjør en meget god omgang, og har en redningsprosent på 50 etter endt omgang.

Nora Mørk scorer andreomgangens første mål, og allerede ser vi en helt annen fart i laget fra Kristiansand. Fem minutter ut i omgangen har Vipers redusert ledelsen til Krim, og ligger kun tre mål bak med stillingen 18-15. Vipers står godt i forsvar, og kommer til flere gode sjanser. Lunde er tilbake i mål, og får et par gode redninger som fører til at Vipers og Krim ligger likt etter 15 minutter spilt med 19-19 på stilingstavla. Når Nora Mørk får et perfekt treff på straffekastet sitt, er Vipers for første gang i kampen i ledelsen.

Vipers er virkelig inne i en god periode når klokka bikker 20 minutter. De leder med tre mål, og spiller meget god håndball. Austmo Pedersen kommer inn og redder straffe, og det vaker litt bekymring hos jentene på Krim. Nora Mørk tar ansvar og storspiller i angrep, og leverer mange gode baller til medspillerne sine. Vipers beholder tremålsledelsen helt til det 26. minuttet, og kampen lever fortsatt. Det står 45 sekunder igjen og 25-26 på stillingstavla når Gjekstad tar kampens siste timeout. Mørk setter ballen i mål etter en herlig finte, og til tross for enda et mål for Krim på direkte frikast, vinner Vipers 27-26.

Krim Mercator Ljubljana – Vipers Kristiansand 26-27 (16-10)