Vipers med en enorm prestasjon – vant Champions League for andre gang – Norsk Topphåndball

Vipers med en enorm prestasjon – vant Champions League for andre gang

Katrine Lunde med tre fantastiske redninger de siste fem minuttene. Jerábková og Debelic sikret seieren med de siste to Vipers-målene.

En heksegryte i Budapest. Et lag med jenter kledd i rosa mot hele Ungarn. Det var følelsen da man satt i mektige MVM Dome i ettermiddag. 15000 ungarere, et Györ på hjemmebane, og en liten enklave rosa fans i det ene hjørnet. En umulig oppgave, vel?

Men det var de rosa som startet best. Nora Mørk fant Bella Gulldén, som fant ei luke i Györ-forsvaret og stupte gjennom før hun satt ballen i nettet. I motsatt ende fintet Veronica Kristiansen bort hele Vipers Kristiansand og satt ballen enkelt i mål fra 6 meter. 1-1.

Og i de første seks minuttene var det ingen forskjell på lagene. 4-4, og det var status quo. Men så rotet Vipers bort ballen i et par angrep, og de mulighetene kan man ikke gi Györ uten å bli straffet. 6-4 etter scoringer av de to kantspillerne; Viktoria Lukacs og Nadine Shatzl.

Den ledelsen skulle «hjemmelaget» ikke bare holde, men også øke med ett mål. En tremålsledelse tidlig i kampen både på 8-5, 9-6, og på 10-7. Men etter en god periode er det ikke uvanlig at det kommer en litt svakere, og det gjorde det til gangs for Györ.

De neste minuttene vant Vipers Kristiansand 6-0. Bella Gulldén, Jana Knedlikova, også sørget Sunniva Amalie Næs Andersen for balanse i regnskapet. 10-10, og de ungarske supporterne ble tydelig stresset og nervøse.

Knedlikova og Næs Andersen var også involvert i to av de neste tre scoringene. De fikk hjelp av Marketa Jerabkova, gårsdagens store spiller, til å sørge for tremålsledelse til Vipers. Kampen var snudd på hodet, og stemningen i Vipers-hjørnet var elektrisk.

Og den ledelsen holdt Vipers ut omgangen. Fantastisk forsvarsspill, og et effektivt angrepsspill gjorde det vanskelig for Györ å hente inn noe av forspranget. 13-15 ved halvtid, etter at Jana Knedlikova og Bella Gulldén hadde levert fire scoringer hver. Skulle Vipers virkelig klare å forsvare Champions League-tittelen?

Det kan vi allerede nå fastslå at Vipers kunne. Den andre omgangen ble riktignok et drama av de sjeldne. For det ungarske laget, med publikum i ryggen, kom ut av garderoben i hundre. Tomålsledelsen Vipers Kristiansand hadde med seg fra den første omgangen ble spist opp umiddelbart.

Marketa Jerabkova satt riktignok inn omgangens første mål, men tre scoringer på rappen fra Györ gjorde at lagene var like langt igjen. Men ingenting bet på Vipers-jentene denne kvelden. Nok en scoring fra «Marketa Raketa», etterfulgt av en flott scoring av Jana Knedlikova gav ny tomålsledelse.

Hanna Yttereng og Bella Gulldén feirer Champions League-gull

Denne gangen var det ingenting som kunne stoppe Vipers-jentene. Ledelsen gav de aldri fra seg. Katrine Lunde våknet ordentlig til live i kampens viktigste fase, og buret var helt stengt en periode mot slutten av kampen.

12 redninger var riktignok litt færre enn mot Metz i går, men viktigheten av redningene i denne kampen kan ingen betvile. Györ-spillerne så nesten lamslåtte ut da kampen skulle avgjøres. Og noen minutter før slutt gikk det opp for hele Vipers-delegasjonen både på banen, på benken, og på tribunen, at Champions League-tittelen nok en gang var deres.

Sluttresultatet i MVM Dome ble 31-33. Syv scoringer av Marketa Jerabkova, i tillegg til hennes 12 scoringer i går, gjorde at hun, passende nok, ble kåret til Final4s mest verdifulle spiller. Og Vipers kunne til slutt slippe jubelen løs for sin andre Champions League-tittel på to sesonger.

Jubel

– Det er rått å se at hun leverer i dag igjen, sier Karoline Dyhre Breivang til Viasat om finaleprestasjonen til Katrine Lunde.

Vi gratulerer Vipers Kristiansand med en fantastisk prestasjon!