Vipers Kristiansand med sterk borteseier – Norsk Topphåndball

Vipers Kristiansand med sterk borteseier

Vipers spilte en meget god kamp på bortebane mot Odense i kveld, og vant kampen 32-27.

Før kampen lå Vipers på fjerde plass i sin gruppe, to poeng bak nettopp Odense. Derfor var det en viktig kamp i jakten på en tredjeplass som ventet for jentene fra Kristiansand.

Vipers Kristiansand møtte et sterkt dansk Odense-lag, hvor kommentator Gunnar Pettersen trakk frem et sterkt målvaktspar og dessuten en sterk førsteoppstilling. Odense var en knepen favoritt, men Vipers var klare for å gi dem en real kamp. Det var høy fart fra start fra begge lag, og de satte press i begge ender av banen. Det var meget jevnt første halvdel av omgangen, og stillingen stod 8-10 i Vipers favør etter 15 minutter. Vipers spilte periodevis godt i forsvar og lagde flere brudd. Nora Mørk stod frem og tok tidlig rollen som playmaker, og både scoret, serverte flere assistpasninger til linje og kant og skaffet en straffe.

Lagene fulgte hverandre tett også i andre halvdel av omgangen. Tomålsledelsen holdt seg stabil, men jentene fra Kristiansand slet med å få kontroll på Odense-linjespillerne. Rikke Iversen og norske Maren Nyland Aardahl scoret til sammen seks mål i løpet av omgangen. Men dette så ut til å være utfordringen for Odense også. Ana Debelic scoret fem av målene fra linje i førsteomgang. Til pause stod det 15-13 til Vipers.

Andreomgang starter best for Odense. Det går fort i angrep, og Vipers slet med å løse forsvaret. Vipers-jentene hang likevel i, og med tre kjappe fra Vilde Jonassen økte de ledelsen ytterligere. Etter knappe seks minutter var Vipers oppe i ledelsen med fire mål og stillingen 21-17. Lunde stod meget bra bak i mål, og forhindret flere Odense-mål. Etter ti minutter har ledelsen økt ytterligere med to mål, og det gikk hele syv minutter før Odense fikk sin 18. scoring. Halvveis i omgangen var stillingen 25-20, og denne ledelsen ble vanskelig å ta igjen for det danske laget.

Vipers fortsatte det gode spillet både fremover og bakover, og dro til slutt i land seieren 32-27.

Neste kamp for Vipers Kristiansand i Champions League er neste lørdag kl. 18. Da spiller de på hjemmebane og møter Odense til returkamp.

Odense Håndbold – Vipers Kristiansand  27-32 (15-17)