Vipers kom aldri helt tilbake etter en svak start – Norsk Topphåndball
Ana Debelic ble toppscorer for Vipers med syv mål. Foto: NTB/NHF

Vipers kom aldri helt tilbake etter en svak start

Vipers kom aldri helt tilbake etter en svak start og tapte kveldens toppkamp i Champions League

Med kun tre runder igjen av hovedrunden i Champions League tok Vipers imot Metz i Aquarama Arena. For laget fra Kristiansand var kampen viktig for å beholde andreplassen i gruppen, som gir direktekvalifisering til kvartfinalen.

Det ble ingen drømmestart på kampen for hjemmelaget. Vipers hadde problemer med å tette igjen forsvaret sitt, samtidig som de slet med å sette ballen i mål i andre enden av banen. Før fem minutter var spilt så Vipers-trener Ole Gustav Gjerkstad seg nødt til å legge ned timeoutkortet. På det tidspunktet hadde Metz fire nettkjenninger, samtidig som Vipers ikke hadde satt en eneste ball i mål.

Det stemte ikke for de rosakledde selv etter den korte pausen. Metz fortsatte å imponere og økte ledelsen med ytterligere to mål. Først etter ni minutter spilt satte Vipers sin første ball i mål. Vipers viste et annet nivå enn de hadde gjort de første minuttene og før tolv minutter var spilt, hadde de redusert tre ganger til. På stillingen 4-6 var det den franske treneren sin tur til å legge ned timeoutkortet.

Vipers klarte ikke å komme noe nærmere i førsteomgang. Det franske laget var gode i begge ender av banen og holdt de rosakledde på avstand. Med åtte minutter igjen av omgangen hadde Metz igjen opparbeidet seg en seksmålsledelse. Vipers minsket forspranget noe de siste minuttene og lagene gikk til pause på stillingen 13-17.

Også i andreomgang var det Metz som startet best. Selv om de mistet en viktig forsvarspiller da Astrid N’gouan fikk det røde kortet etter fire minutter, spilte de godt bakover og vipers slet med å komme til gode sjanser. Etter fem minutter spilt var Metz igjen i ledelsen med seks mål.

Elleve minutter ut i omgangen fikk Metz to raske utvisninger, Vipers utnyttet muligheten da de var i overtall og reduserte to ganger. Da omgangen var halvspilt var det kun tre mål som skilte lagene. Det var jevnt de neste minuttene, men Vipers hadde problemer med å true ledelsen til de gulkledde fra Frankrike. Med ti minutter igjen av kampen var de fortsatt tre mål bak på stillingen 23-26.

Med fire minutter igjen på klokken var det fortsatt spenning da Vipers tok timeout på stillingen 25-28. Likevel klarte ikke laget fra Kristiansand å utnytte de siste mulighetene sine. Metz økte ledelsende siste minuttene og da dommerne blåste for siste gang viste måltavlen 25-31