Vipers klart best i seriefinalen – Norsk Topphåndball

Vipers klart best i seriefinalen

Vipers Kristiansand slo Storhamar 34-25  i seriefinalen i Aquarama tirsdag kveld og er seriemester for fjerde år på rad.  Kampen ble aldri spennende og hjemmelaget tok umiddelbart kommandoen og var i føringen 5-0 etter fem minutter.  Vipers beholdt initiativet gjennom hele kampen og vant med ni mål.

Hjemmelaget tok kommandoen fra start og ledet 4-0 da fire minutter var spilt.  Venstrekant Vilde Jonassen var toneangivende i denne perioden med 3 scoringer, hvorav 2 i kontra.

Storhamar leitet etter åpninger i et tett Vipersforsvar, men det måtte en time out til fra Kenneth Gabrielsen før kveldens første nettkjenning for Hamarlaget.  Tonje Enkerud stod for den, og på det tidspunktet ledet Vipers 6-1.

Med 100 tilskuere på tribunen som lagde bra liv, fortsatte Vipers å dominere og Henny Reistad var knallsterk med tre mål før åtte minutter var spilt.

Vipers anført av Hanna Yttereng fortsatte å tette alle luker og symptomatisk for kampens gang var at Storhamar skjøt i stolpen i et gjennombrudd som kunne gitt stillingen 8-4, i stedet for kontret Jana Knedlikova og ga hjemmelaget føringen 9-3 etter 11 minutter.

Storhamar fikk et håp om å kunne nærme seg i målprotokollen etter to susende langskudd i nota på rad fra skytter Guro Nestaker, Vipers hadde et større register å spille på og slo tilbake med godt samarbeid mellom Nora Mørk og Heidi Løke.  Samtidig var hjemmelaget gode i ankomstspillet.

Storhamar på sin side valgte å spille «safe» og løp ikke i kontring en eneste gang.  Taktikken var å dra ned tempoet for å eliminere tekniske feil som kunne gi Vipers baller å løpe på.

Storhamar viste bedre tendenser i angrepsspillet de siste fem minuttene av omgangen og Tonje Enkerud hadde et strålende gjennombrudd etter 25 minutter og reduserte til 15-7.  I samme periode ble Emilie Hegh Arntzen byttet inn og hun tok grepet om Vipers sitt angrepsspill med to raske scoringer bak i banen.

Vipers vant målvaktsduellen i første omgang og Katrine Lunde leverte som vanlig en solid innsats.

Til pause stod det 18-11 til hjemmelaget

Vipers fortsatte å dominere i starten på andre omgang, men Storhamar spilte seg til gode sjanser, og Maja Jakobsen hadde mer tempo og tro på egne ferdigheter og var et lyspunkt for Hamarlaget med 4 scoringer på 5 forsøk i løpet av de første 15 minuttene.

Nora Mørk viste flere ganger sitt fantastiske overblikk og kampens høydepunkt var den blinde pasningen hun sendte til Heidi Løke som førte Vipers i føringen 24-14.

Firkløveret Mørk, Løke, Reistad og Lunde var kampens dominerende spillere.  Sammen med den gode bredden i stjernegalleriet til Vipers, ble dette matchavgjørende.

De siste ti minuttene gjorde Vipers en rekke bytter og det ble mer hawaii og Vipers var mer unøyaktig.  Men laget holdt likevel unna og kunne jublende hente hjem sesongens første tittel.