Vipers vant over Molde igjen – klare for sluttspillfinale – Norsk Topphåndball

Vipers vant over Molde igjen – klare for sluttspillfinale

I kveld hadde Vipers muligheten til å sikre seg en plass i årets sluttspillfinale. De rosa hadde tatt turen til Molde for å møte et revansjelystent hjemmelag, som etter stortap både i første kamp av semifinalen og i cupfinalen hadde et håp om å reise seg.

Og reise seg gjorde de blå fra rosenes by i åpningen av kampen. Først satt Thale Rushfeldt Deila ballen i mål etter å ha funnet en åpning i Vipers’ forsvaret. Samme Deila hadde også en finger med i spillet på Moldes to neste scoringer, og da Ine Karlsen Stangvik reddet de tre første skuddforsøkene fra Vipers, ledet Molde 3-0.

Det skulle gå over seks minutter før Vipers fikk nettkjenning. Ragnhild Valle Dahl sendte ballen ut til Jana Knedlikova som omsatte muligheten i bortelagets første scoring.

Og de første 15 minuttene handlet alt om hjemmelaget. Gang på gang fant Molde-spillerne åpninger i forsvaret, og Vipers sine avslutninger ble stoppet av enten Stangvik i målet, eller et godt og aggressivt Molde-forsvar.

Men så skjedde det noe i Molde Arena som snudde kampen fullstendig på hodet. Zsuzsanna Tomori gikk på to kjappe 2-minuttere. Noe Vipers-benken ergret seg noe voldsomt over. Når dommerne så overså en, ifølge Ole Gustav Gjekstad, soleklar angrepsfeil tente treneren på alle pluggene og pådro seg en 2-minutter.

Ana Debelic viste seg flott fram mot Molde med sine 7 scoringer.
Arkivfoto: Terje Refsnes

Det gjorde at de rosa plutselig fyrte på alle sylindrene, og Molde ble spilt nesten ut i fjorden resten av omgangen. Ufattelig nok vant Vipers de siste 15 minuttene 16-1. En helt ekstrem forskjell etter en sånn åpning fra hjemmelaget.

Da pausesignalet gikk ledet Vipers 10-21, og man kunne nesten begynne å planlegge for Storhamar i sluttspillfinalen. Etter hvilen handlet det, som i de siste kampene mot Molde, å kontrollere inn seieren uten å bruke for mye krefter.

Og det klarte Vipers. Ledelsen holdt seg stabil på mellom 10-12 mål i store deler av den andre omgangen. Ole Gustav Gjekstad benyttet muligheten til å la hele troppen prøve seg, Vipers øvde på «7-6»- spill i angrep, der Hanna Yttereng og Lysa Tchaptchet opererte inne på linja, og Andrea Austmo Pedersen fikk vise seg frem i målet.

Det var helt tydelig at Gjekstad planla for de kommende kampene. Neste test nå er første finalekamp mot Storhamar i Aquarama førstkommende tirsdag 24.05. Billettsalget til den kampen åpner i morgen, 20.05, klokken 10.00.

Til slutt vant Vipers komfortabelt i Molde, men den svake åpningen gjør nok Ole Gustav Gjekstad litt urolig. Måten laget reiste seg på og avgjorde denne kampen var dog forbilledlig etter åpningen. Resultatet da sluttsignalet gikk i Molde var 22-35, etter 45 veldig gode minutter fra bortelaget.