Vipers klare for Final4! – Norsk Topphåndball

Vipers klare for Final4!

Etter den fantastiske kampen i går skulle Vipers gjenskape prestasjonen i returoppgjøret mot Rostov-Don. Syvmålsledelse og 27 innslupne bortemål var tallene som var i bakhodet, og alle visste hva som trengtes for å sikre seg Final4-billetten.

Og hvilket tempo jentene i rosa gikk ut i. Katrine Lunde hadde en god kamp i går, men åpningen i dag var intet mindre enn spektakulær. Etter 11 minutters spill hadde Katrine reddet syv baller, og Vipers hadde kun sluppet inn ett mål.

Det målet var det Grace Zaadi, som gjorde en god kamp i går, som satt inn på en syvmeter. Fremover i banen sikret mål fra Henny Reistad, Nora Mørk, Heidi Løke, Ragnhild Valle Dahl, Heidi Løke, og to mål fra Jana Knedlikova, for at Vipers ledet smått utrolige 1-7. Var kampen i realiteten over allerede?

Per Johansson, Rostovs svenske trener, gjorde en god endring i går, da han sendte forsvaret sitt ut i en «4-2»-formasjon etter en timeout. I dag åpnet det russiske laget i en tradisjonell «6-0»-formasjon. Det utnyttet Vipers til fulle i åpningen.

Johansson så seg nødt til å ta en tidlig timeout i dag også, og han gjorde den samme endringen som i går. Rostov-Don kom ut i en «4-2»-formasjon for å forstyrre Vipers-jentene, og for å bryte opp det gode angrepsspillet.

Det lyktes han med i dag også. Det russiske laget kjempet seg tilbake i kampen, og fra seksmålsledelse til Vipers vippet kampen i hjemmelagets favør. Sakte, men sikkert, ble forspranget spist opp.’

Jana Knedlikova gjorde nok en god kamp i Vipers-drakta.

Da pausesignalet gikk ledet Vipers fortsatt kampen, men kun med ett mål. Åtte mål sammenlagt i dobbeltoppgjøret. Det betydde fortsatt at Vipers hadde full kontroll på avansementet, men det var langt fra like sikkert som tidligere i omgangen.

Etter hvilen var det Vipers som begynte best. Katrine Lunde fortsatte å stoppe forsøkene mot målet sitt, og i angrepet gikk de første Vipers-avslutningene i hjemmelagets mål. Både Marta Tomac, Jana Knedlikova, og Emilie Hegh Arntzen noterte seg for scoringer tidlig i omgangen.

Igjen så Johansson seg nødt til å ta en tidlig timeout, og igjen gjorde han endringene i hovedsak i forsvarsspillet. Et mer aggressivt Rostov-forsvar gjorde livet vanskelig for Vipers-jentene nok en gang, og det var tydelig at Rostov hadde funnet en måte å frustrere Vipers-angriperne på.

Heldigvis hadde de rosa jentene gjort hjemmeleksa si, og til tross for endringen i forsvarsspillet klarte de å spille seg rundt det russiske laget og sette ballen i mål akkurat på de riktige tidspunktene og holdt seg hele tiden ett eller to mål foran.

Ekstra gledelig var det å se Nora Mørk og Heidi Løke tilbake i aksjon. Sammen med Katrine Lunde og Henny Reistad tror jeg man trygt kan si at de var lagets viktigste bidragsytere. Men hele Vipers-stallen har gjort en formidabel jobb i denne ekstremt vanskelige sesongen.

Etter hvert som kampen gikk, ble det mer og mer tydelig at Vipers-jentene hadde full kontroll på det som foregikk på parketten foran de 3500 fremmøtte i Palace of Sport i Rostov-on-Don. Final4 hang som en gedigen gulrot bare man kom seg til sluttsignalet.

Da sluttsignalet gikk i Russland kunne jubelen slippes løs. 23-23 i dag etter 34-27 seieren i går gav avansement med syv mål. Etter å ha blitt slått ut i fjorårets Champions League er Vipers tilbake i Final4 som i 2019. Da endte det med bronsemedaljer etter en fantastisk prestasjon.

Final4 er berammet til 29. og 30. mai, og spilles som vanlig i Papp Laszlo Sportarena i Budapest. Vipers.no kommer tilbake med mer.