Vipers klar for ny cupfinale – Norsk Topphåndball

Vipers klar for ny cupfinale

Ingen ventet noe annet enn seier til Vipers Kristiansand i kveldens semifinale mot Fana.  Lagene møttes også til seriekamp i Aquarama for elleve dager siden og da endte kampen med 21-målsseier til hjemmelaget.

Så taktikken til Fana var klar:  Spille rolig og tålmodig i angrep så ikke Vipers fikk løpe på de.

Og så lenge kreftene holdt, yppet Fana seg mot storfavoritten.

Fana var i sin første semifinale og ledet oppgjøret 4-3 da åtte minutter var spilt.  Vipers tok da over føringen, men fikk ikke ristet av seg Bergensklubben før mot slutten av omgangen og gikk til pause seks mål foran på 17-11.

Vipers økte til 18-11 i starten av andre omgang, men så fulgte kampens beste periode for Fana.  De vant de neste åtte minuttene 5-0 og reduserte til 18-16.  Fana var også på skuddhold på 24-21 da det gjenstod 14 minutter av kampen.

Silje Waade sa i forhåndsreportasjen inn mot denne semifinalen at Vipers nå har så stor bredde i mannskapet at de kan løpe hele kampen.  Og forskjellen ble etter hvert stor i målprotokollen.  Fana har ikke like stor bredde i sitt mannskap og Vipers er kvalifisert for nok en cupfinale etter 9-målsseier 33-24 i semifinalen.

I NM-finalen møter de enten Sola eller Fredrikstad, som gjør opp seg i mellom neste onsdag.

VIPERS KRISTIANSAND – FANA  33-24  (17-11)

Mestscorende for Vipers:  Heidi Løke 8, Henny Ella Reistad 5, Sunniva Andersen 4, Nora Mørk 4, Emilie Hegh Arntzen 3, Linn Sulland 3, Marta Tomac 3.

Fana:  Celine Solstad 6, Marit Ova Bøyum 4, Christine Karlsen Alver 4, Andrea Martine Solstad 3.

BB:  Heidi Løke (Vipers) og Sofie Ege (Fana).