Foto: Vipers Kristiansand

Vipers har signert Zsuzsanna Tomori

Tekst: Preben Walle/Vipers

7. september 2021

I dag ble det klart at Vipers Kristiansand har signert nok en spiller før sesongen 2021/22. Den ungarske bakspilleren Zsuzsanna Tomori har vært klubbløs i noen måneder etter at kontrakten med Siofok KC utløp før sommeren.

Tidligere har Tomori spilt for lag som FTC og Györ. Hun har vunnet Champions League med Györ hele tre ganger, hun har vunnet EHF Cupen med FTC to ganger, og har en bronsemedalje i EM 2012 med Ungarn.

Den 187cm høye bakspilleren har spilt hele 189 landskamper for Ungarn, og har scoret 468 mål i prosessen. Hun ble også kåret til den beste håndballspilleren i Ungarn i 2012, 2015, og 2016.

Tomori har signert en ettårskontrakt med Vipers Kristiansand.

Jeg er veldig glad for å signere for Vipers. Jeg har hatt lyst til å spille utenfor Ungarn i mange år, og jeg er veldig glad for at muligheten bød seg i Vipers. Kulturen virker spennende, og jeg tror livet i Norge kan passe meg bra.

Vipers var et naturlig valg da de tok kontakt. Jeg liker måten de spiller håndball på, og jeg håper at jeg kan hjelpe de til å bli enda bedre for å nå målene sine.

Zsuzsanna Tomori

”Zsushi” er først og fremst en spiller som tilfører oss forsvarskompetanse. Hun har lang fartstid fra toppklubber som FTC og Györ, og hun har enormt med erfaring. Det vil hjelpe oss i en lang sesong

Ole Gustav Gjekstad