Vipers gikk på sitt første tap i Champions Leauge – Norsk Topphåndball
Malin Aune ble Vipers sin toppscorer med sine syv scoringer. Foto: Terje Refsnes.

Vipers gikk på sitt første tap i Champions Leauge

Vipers kunne ha tatt et stort steg videre i Champions League. I stedet ble det 28-30-tap mot FTC-Rail Cargo.

Vipers kom med god selvtillit til møtet med FTC-Rail Cargo Hungaria etter å ha slått Metz 29-28 i onsdagens kamp. Det var første gang på fire år at Metz tapte på hjemmebane. Men det fortsatte ikke like bra for Vipers i Budapest.

Før ti minutter var spilt hadde Vipers gjort fire tekniske feil og hatt tre skuddbom. Så kom det en god periode, anført av målvakt Evelina Eriksson, og sørlendingene snudde 4-3 til 5-8.

Men tekniske feil og dårlige skudd var ikke tilbakelagt. Hele 15 skudd den første halvtimen endte utenfor, eller ble reddet av Kinga Janurik, som endte med en redningsprosent på over 50 i første omgang. Trener Ole Gustav Gjekstad prøvde seg med en time out der uttrykket «håndvesker og handlenett» ikke utstrålte tilfredshet med det han så. Ved pause hadde Vipers havnet under med 11-14.

Vipers måtte i lørdagens kamp greie seg uten Silje Waade som ødela korsbåndet i sluttminuttene mot Metz. Dermed mister 26-åringen resten av sesongen og mye av den neste. Ragnhild Valle Dahl kom inn, men var i likhet med flere andre nokså skuddrusten. Heller ikke innspillene fikk Vipers til, og da ble det tungt. I tillegg måtte Vipers finne nye konstellasjoner i forsvar med Waade ute.

Til tross for at Eriksson hadde 33 i redningsprosent i første omgang, valgte Gjekstad å sette inn Katrine Lunde etter pause. Det utgjorde ingen forbedring  (Lunde tok bare 11 prosent) , og et stykke ut i omgangen kom Eriksson inn igjen og endte på 34 prosent.

Dessverre ble det heller ingen stor bedring i forsvarsspillet i annen omgang, men med en mer aggressiv Henny Ella Reistad ble det bedre trøkk i angrep.

FTC ledet 29-24 med mindre enn ti minutter igjen, men så satte Vipers inn en sterk sluttspurt. Dessverre kom gjestene fra nord aldri nærmere enn to mål.

Vipers var det eneste laget i gruppe A som ikke hadde tapt en kamp, men den statistikken ble altså ødelagt.

Vipers lå før starten på Europa-turneen langt bak alle de andre lagene i antall kamper, på grunn av koronapandemien, men vil få tatt igjen det meste i løpet av uken som kommer.