Vipers ett steg nærmere serietittel! – Norsk Topphåndball

Vipers ett steg nærmere serietittel!

Ole Gustav Gjekstad hadde kun med seg 11 spillere til Trondheim. Etter de siste ukers strabasiøse kampprogram, der belastningen har vært høy på få spillere, var en bortekamp mot Byåsen noe av det vanskeligste Vipers kunne stå ovenfor.

I åpningen av kampen så det ikke ut som om Vipers-jentene hadde nevneverdig mangel på krefter og energi. Stjørdalsjenta Silje Waade åpnet ballet ved å score gjestenes to første mål. Løp hun på tvers av forsvaret og satt ballen i nærmeste kryss, før hun fikk æren av å sette en kontring i mål.

Da Heidi Løke økte ledelsen til 3-0 hadde Kristiansandsjentene fått den best tenkelige starten på kampen, men Byåsen ga ikke opp av den grunn. Julie Bøe Jacobsen er toppscoreren for Byåsen så langt denne sesongen, og i den første omgangen var det nettopp Jacobsen som var arkitekten bak det meste hjemmelaget skapte.

I midtperioden av omgangen gikk det fort fra ende til ende. Begge lagene scoret mange mål, og det var nok ingen av trenerne som var spesielt imponerte over forsvarsspillet lagene leverte. Det ga dog en meget severdig kamp for tilskuerne.

Vertene klarte aldri å ta igjen tremålsledelsen Vipers skaffet seg tidlig i omgangen. Selv om lagene var jevngode, hadde Vipers den bufferen med seg helt til pausesignalet gikk i Trondheim Spektrum. Til pause hadde publikum fått se 35 mål. 16 til hjemmelaget og 19 til bortelaget.

I den andre omgangen fortsatte Vipers-jentene det gode angrepsspillet. Det ble fort tydelig at det unge Byåsen mannskapet ikke evnet til å holde følge med de regjerende mesterne.

Silje Waade storspilte mot Byåsen, og noterte seg for ti mål!

Silje Waade, som startet kampen med to mål, fortsatte storspillet etter hvilen. Waade, som var tilbake på hjemlige trakter for å møte tidligere lagvenninner, satt ballen i mål fra alle mulige vinkler og posisjoner. I en periode vikarierte hun også som høyrekant, uten at det stoppet henne fra å score.

Waade, sammen med Heidi Løke, scoret flest mål for Vipers. Begge to endte opp med ti mål. I tillegg til disse utmerket Marta Tomac seg på samme måte som mot Molde. Hun var dirigenten i angrepsspillet, og varierte flott både med innspill, skudd og ved å ta gode valg.

Til slutt var Vipers både ett og to hakk for gode for Byåsen. Noe sluttresultatet reflekterte. Til slutt vant Vipers 11 mål, med stillingen 27-38.