Sluttspillmestere 2021/2022 – Norsk Topphåndball

Sluttspillmestere 2021/2022

Storhamar inviterte til fest lørdag kveld. CC Amfi var fylt til randen, og nesten 6,500 publikummere hadde møtt opp for å bidra til å sikre de gule en tredje finalekamp.

Og kamp ble det til gangs. Kenneth Gabrielsen hadde fått orden på forsvarsspillet, som var Storhamars store problem i forrige kamp, og Vipers kom ikke like enkelt til mulighetene i denne kampen.

Men kampens første mål var en skikkelig lekkerbisken. I angrepet gikk det fort med gjestene fra Kristiansand, og til slutt sendte Jana Knedlikova en luftpasning inn foran mål. Der kom Bella Gulldén flyvende gjennom lufta. Ballen i mål og 0-1 i favør Vipers.

I motsatt ende fryktet nok Storhamar at de hadde møtt Katrine Lunde i like bra slag som på tirsdag. Spesielt da Lunde åpnet kampen med å stoppe de tre første forsøkene fra hjemmelaget. En dobbelredning sørget for de to siste av de tre.

Men lagene fulgte hverandre tett. Jana Knedlikova pådro seg en to-minutter på stillingen 4-6 til bortelaget. To kjappe Storhamar-angrep senere sto det 6-6, og hjemmelaget fikk faktisk muligheten til å ta ledelsen da de fikk et straffekast.

Det straffekastet fikk Maja Jakobsen ansvaret for etter at Emilie Hovden hadde satt vertenes første 7-meter høyt over mål. Andrea Austmo Pedersen kom inn i målet igjen, og resultatet ble en ny bom. Jakobsen traff stolpen, og Vipers slapp med skrekken.

Nora Mørk spilte sin siste Vipers’ kamp på Norsk jord i kveld. Foto: Terje Refsnes

Og nå fulgte lagene hverandre tett inn imot pausen. Helt frem til stillingen 11-11 med noen få minutt igjen var det helt jevnt, og kampen sto og balanserte på en knivsegg. I de siste minuttene av omgangen var det dog ett lag som var vesentlig sterkere enn det andre.

Heldigvis var det Vipers som var best like før pause. 11-11 ble til 11-14 da sluttsignalet gikk. En scoring av Marta Tomac, og to nettkjenninger fra Jana Knedlikova, sørget for tremålsledelse ved halvtid. Da lagene kom ut fra pausen var det knyttet stor spenning til om hjemmelaget kunne innhente det lille forspranget.

Den andre omgangen begynte derimot på en bisarr måte. Etter at lagene satt hver sin scoring i nettet tidlig i omgangen stoppet det helt opp. Ingen av lagene evnet å sette ballen i nettet, og alt handlet om Katrine Lunde i Vipers-målet og Eli Marie Raasok i Storhamar-målet. Målvaktene stoppet forsøk etter forsøk med god hjelp av forsvaret sitt.

Det skulle nesten gå et helt kvarter før den neste scoringen kom, og da åpnet slusene seg i CC Amfi. De to første scoringene kom fra Kristin Venn. Storhamars venstrekants to scoringer gjorde at det plutselig sto 14-15, og alt lå til rette for et 15 minutter langt fyrverkeri av en håndballkamp.

I dag var det ikke min fortjeneste at vi vant. Jeg spilte dårlig, men det var skikkelig gøy å spille med disse rammene. Foran så mye folk. Det motiverer. Jeg har gleda meg til å spille foran så mye mennesker, og dette er en fin avskjed på norsk jord for denne gang.

Nora Mørk, til TV2 etter kampen

Vipers ville gjerne levere fyrverkeri, og det gjorde de rosa, men de stoppet i tillegg alt Storhamar hadde å komme med. 14-15 ble til 14-22 og kampen var naturligvis avgjort til tross for at det var noen minutter igjen av kampen.

Når man skal oppsummere må man nevne Katrine Lunde. Hun står frem som den store spilleren, og leverer på et skyhøyt nivå nok en gang. En redningsprosent på 48 er nesten helt utrolig. Med god hjelp av forsvaret foran seg, naturligvis.

Det er ingenting som er bedre enn å spille foran så mye folk. Det satt et fint preg på kampen, selv om vårt angrepsspill ikke var av den beste sorten i dag.

Jeg syns Storhamar var litt tafatte, og det syns jeg egentlig at vi også var. Det gjør det mye enklere å stå i forsvar. Ting går saktere og det er enklere å stå imot.

Final4 kommer altfor fort for min del. Jeg skulle veldig gjerne hatt mer enn ei uke å forberede meg på. Jeg kommer til å bruke mye tid på å analysere spillere og lag de neste dagene.

Katrine Lunde, til TV2

Da sluttsignalet gikk i CC Amfi sto det 17-24 på tavla. Vipers hadde avgjort sluttspillfinalen på to kamper, og har med det tatt 13 av de siste 13 titlene som har blitt delt ut i Norge. Men viktigst av alt; det betyr at Vipers er sikret Champions League-plassen også neste sesong.