Foto: Jan Skaregrøm

Vilde Jonassen har vært med på Vipersreisen siden 2012

Av: Trond Sørøy / Norsk Topphåndball

Vilde Kaurin Jonassen (27) er har vært med på hele Vipersreisen fra bydelsklubb som Våg Vipers med 200 tilskuere i Karusshallen til Vipers Kristiansand som byklubb og 2000 tilskuere i Aquarama.  Vilde har spilt 8 sesonger i Vipers etter at hun kom fra 2. divisjonsspill i AK28 som 19-åring og har nylig skrevet ny kontrakt for 3 år.

Foto: Jan Skaregrøm


Spilte i Karusshallen

– Jeg fikk med 1,5 sesong i Karusshallen da klubben het Våg Vipers.  De første sesongene lå vi på nedre halvdel av tabellen i eliteserien.  Da vi flyttet over til Aquarama fikk vi Gunnar Pettersen som trener og begynte klatringen mot øvre halvdelen. 

– Det har alltid vært et bra treningsmiljø i klubben.  Men det har blitt forsterket hver gang det har kommet inn en ny trener.  Det har blitt mer profesjonelt og mer strukturert.  I tillegg har Vipers klart å holde på spillere over flere sesonger, som fører til et godt samhold i laget, forteller Vilde


Morsom reise mot toppen

«Det har vært en ekstremt gøyal opplevelse hele denne reisen.  Det å komme fra et 2. divisjonslag og spille elite var stort for meg.  Og spille mot en type motstand som jeg ikke hadde vært borte i før.  Og gradvis utvikling fra Karuss til å komme til Aquarama og spille på en stor arena.  Og så fikk vi Gunnar Pettersen som trener, en dyktig trener jeg hadde hørt mye om.


Blitt en klubb for hele Kristiansand

– Det er gøy at jeg fikk være med på hele den prosessen fra å være en bydelsklubb på Vågsbygd til å komme inn til byen.  Og videre oppbyggingen til å bli en toppklubb.  Å være med å kjempe om gull.  Jeg føler at vi for hvert år har klart å ta nye steg. Vi har blitt et bylag og det er ekstremt gøy å ha vært med på den prosessen, at man kan koble Kristiansand til Vipers.  Det er veldig kult.

Foto: Jan Skaregrøm


Vilde Jonassen har tatt nye steg for hver sesong og er nå en av Vipers viktigste spillere.  Denne sesongen var hun klubbens tredje mestscorende i seriespillet.  Totalt hadde hun 117 scoringer i serie, NM og Champions League.  Innsatsen hennes i CL har ført henne inn i landslagsdiskusjonen og hun har deltatt jevnlig på samlinger med rekruttlandslaget de siste sesongene.


– Lysten til å bli en bedre spiller har bare vokst. Det har utviklet seg samtidig som klubben har vokst til å bli en toppklubb. Hadde jeg ikke hatt lyst til dette hadde jeg jo hoppet av for lengst. Jeg har alltid hatt trua på meg sjøl og har fått tillitt og spilletid, sier hun.

– Jeg får en mestringsfølelse av at jeg ser at alt arbeidet man har lagt ned, det har lønt seg.  Jeg har jobbet hardt og føler jeg har utviklet meg hver sesong.  Det er veldig gøy å se at man klarer å spille Champions League og har tatt stegene sammen med laget og klubben. 

– Jeg har hatt et ønske om å utvikle meg, har hatt lyst til å være med på mer.  De siste sesongene har vi spilt Champions League og det tar mer tid, men det er jo noe jeg har lyst til å bruke mer tid på.


Fått en annen treningsglede

– Jeg synes de fysiske trenerne vi har hatt i Vipers har vært bra, men jeg er veldig takknemlig for at Ole Christian Bjerkeset Kristiansen har kommet inn de siste sesongene.  Jeg har fått en annen treningsglede under han og har våknet litt mer opp for hvorfor man trener akkurat den og den øvelsen, forklarer hun.  – Tidligere har man kanskje bare trent det man har fått beskjed om, nå ser jeg hva som skal til for å bli bedre.Interessen for Vipers har vokst og med 2000 tilskuere i Aquarama er det trøkk og stemning når Vilde Jonassen og lagvenninnene tar imot verdensstjernene i Champions League. 


– Jeg spilte for 200 tilskuere i Karusshallen i 2012, nå er vi ofte fullsatt Aquarama med 2000 tilskuere.  Det er utrolig moro å spille i Aquarama og folk har virkelig blomstret og de heier og er med. Det er en helt magisk stemning på hjemmearenaen vår.    Under Champions League-kampene buer de og er ordentlig på og er ikke på kamp bare for å se på.  Det er veldig bra av sørlendingene, det liker vi, skryter hun.

– Det er en forskjell fra da til nå – men håndballgleden har bare vokst, sier Vilde. Jobber ved siden av

– Jeg jobber fortsatt, men det har blitt betraktelig mindre i det siste.  Jeg har fått det til å fungere til nå og jeg tror ikke det blir noe problem fremover heller.  Hovedfokuset mitt er håndball og så synes jeg det er fint å få jobbe og koble litt av så det ikke bare er håndball.  Jeg setter veldig pris på den jobben.  Har en veldig grei sjef og gode kollegaer og det gjør at jeg kan reise og være så mye borte som jeg har vært.  Det setter jeg pris på, skryter hun.

Foto: Jan Skaregrøm


Neste sesong blir det gjensyn med Kenneth Gabrielsen som er nyansatt trener for Storhamar.  Gabrielsen var trener for Vilde og Vipers i to sesonger fra 2016-2018. 

– Først og fremst er det bra for håndball-Norge at Kenneth Gabrielsen blir trener igjen.  Han er en utrolig dyktig trener og det er kjempebra at han kommer tilbake i gamet.  Vi har kriget med Storhamar i toppen og det pusher ligaen til å bli bedre.  Kenneth kommer til å utrette masse bra på Hamar.  Det motiverer oss til å fortsette vår utvikling.  Dette er veldig spennende – jeg gleder meg til kampene mot Storhamar kommende sesong, avslutter Vipers gode venstrekant.