Foto: Svein H. Strømberg

Vilde Johansen: – Vi må tørre å stole på at når vi gjør det vi skal, så er det bra nok

Av: Trond Sørøy / Norsk Topphåndball
8. oktober 2021

Målvakt Vilde Johansen (27) har opplevd en sesongstart med varierende spill i Romerike Topphåndballklubb.  Men laget fikk en solid opptur med uavgjort mot Fana hvor laget hentet inn 3 mål i løpet av kampens siste fire minutter.

Vilde byttet klubb i sommer etter å ha spilt for Njård og Aker siden 2014.  Hun syntes det i utgangspunktet var vanskelig å forlate Aker, hvor hun trivdes godt etter flere år i klubben.  Men samtidig kjente hun at hun trengte noe nytt for å trigge treningsviljen og få ny iver i håndballen. 

– Det var spennende å komme inn i en ny gruppe og finne sin plass, forteller Vilde Johansen.  – Det er fine jenter i Romerike, et godt miljø og et bra apparat rundt laget og klubben, skryter hun. 

– Jeg synes jeg har en fin treningshverdag hvor jeg utvikler meg som målvakt.  Det er bra struktur rundt alt treningsopplegget egentlig, alt fra det fysiske til håndballen.  Vi blir tett fulgt opp med det fysiske arbeidet og håndballen i tillegg.  Jeg liker godt måten for eksempel styrketreningen er lagt opp, det passer min hverdag godt.  På håndballtreningene er det fokus både på individet og laget, sier hun. 

Foto: Svein H. Strømberg


Er det ekstra engasjement rundt nysatsingen Romerike Topphåndballklubb?

– Jeg kjenner ikke til så godt hva som har vært rundt Rælingen tidligere, men jeg ser at når vi er på kamper er det mange jenter fra klubber på Romerike som er og ser på og heier.  Det har vært godt stemning i hallen. Det er også mange som bryr seg om klubben og det har vært mye omtalte og aktivitet rundt laget, det skaper ny giv rundt håndballen.


Romerike Topphåndballklubb, som selv omtaler seg som «Ravens» hadde en seier på sine første fem kampene, før det ble en oppløftende opphenting i oppgjøret mot Fana som berget et poeng.

Hvordan har du opplevd sesongstarten i din nye klubb?

– Vi har spilt veldig varierende i høst, forteller Vilde.  – På de to første kampene mot Tertnes og Fredrikstad så satt vi igjen med følelsen om at vi burde tatt poeng i begge kampene.  Men det var fint å vite at det var oss det stod på.  Vi så at vi hadde ferdighetene inne og kunne ha plukket poeng.  Så da var det kjedelig at vi ikke klarte det. 

– I den tredje serierunden hadde vi en ordentlig down-kamp mot Oppsal før vi fikk en god forsvarskamp borte mot Byåsen, med lite mål.  Deretter spilte vi NM-kamp mot Fredrikstad hvor det var lite som fungerte. 

– Etter alle disse kampene var vi usikre og ble enige om å nullstille og finne igjen den gode følelsen på treningene.  Finne den gode følelsen bakover og få ballen til å flyte fremover og ta de riktige valgene.  Og spille den håndballen som vi vet at vi kan. 

– Så fokuset var mye på å finne tilbake til vårt og tenke på hva vi kan gjøre og ikke tenke så mye på det å ta poeng.  Men tørre å stole på at når vi gjør det vi skal, så er det bra nok. 

Foto: Lima Foto


Fortell om den positive opplevelsen dere hadde mot Fana.

– Ja, vi gjorde det mye bedre mot Fana, smiler hun.   – Vi kriget bakover og hadde tempo i ballen fremover og turte å spille de ballene som skal spilles.  Med fart og tempo og vi tok skuddene. 

– Vi hadde ledet hele kampen, men utover i andre omgang kom Fana foran.  Da det var fire minutter igjen, lå vi under med 3 mål.  Og da tror jeg at vi slipper ned skuldrene, vi har ingenting å tape.  Det er bare å stå opp bakover og løpe etter og bruke tida så godt som mulig.  Da gjør vi det vi skal og da fungerer det jo, sier hun ivrig. 

– Hvis vi hadde fulgt kampplanen mot Fana og stått i det vi kunne hele kampen, så burde vi hatt to poeng.  Men med tanke på de siste kampene og hvordan Fanakampen utviklet seg etter hvert, så føles et poeng som en seier. 


– Ingen hadde regnet med poeng mot Fana, det er bare bonus for oss.  Så det var fint å finne igjen godfølelsen og jeg håper vi kan fortsette med samme flyten og få med oss flest mulig gode opplevelser. 

– Vi skal bygge videre på det vi er i gang med å finne ut av nå, så skal vi fremstå som et lag med stigende form utover høsten som er mer stabile og har trua på det vi driver med.  Da skal vi ta noen flere poeng fremover også, sier Vilde Johansen avslutningsvis.