Foto: Øystein Syversen

Vilde Evensen bor i Bodø, men spiller for Bærum Topphåndball!

Av: Trond Sørøy / Norsk Topphåndball
22. desember 2020


Vilde Evensen (24) har lengre reisevei enn de fleste når hun skal spille kamper.  Hun studerer i Bodø og reiser ukentlig til Bærum for å spille kamper.  Og hennes bidrag har vært viktig for at klubben nå leder 1. divisjon.

Bærum Topphåndball er et samarbeid mellom klubber i Bærum og laget tok over Haslum sin plass i 1. divisjon.  I fjor ble Haslum nummer ni med 6 seire på 20 kamper og det med stort sett samme mannskap som spiller denne sesongen.

Vilde Evensen var lagets soleklare toppscorer sist sesong med 104 mål på 19 kamper.

Etter 10 kamper i høst står Bærum med 8 seire 1 uavgjort 1 tap.  Det eneste tapet kom mot Follo og var med minst mulig margin.  Vilde scorer mye også denne sesongen og har på 9 kamper scoret 49 ganger.

Foto: Øystein Syversen


Flyttet nordover

– Ja, i sommer flyttet jeg nordover igjen, forteller Vilde Evensen.  – Det var flere grunner til at jeg flyttet.  Først og fremst at jeg har kjæreste som bor i Bodø og så hadde lyst til å begynne å studere.  Da var det mest naturlig å begynne i nord.  Så jeg flyttet til Bodø og planen var at jeg skulle spille for Junkeren i 2. divisjon. Jeg har lyst til å være med på reisen med å få et lag opp i 1. divisjon lenger nord enn Trondheim.  Jeg synes det er på tide. 


Ønsket å spille kamper

Med fjorårets toppscorer ute av laget, slet Bærum Topphåndball med å få dreis på spillet i sommerens treningskamper.  Så det kom ikke som en overraskelse at de valgte å ta en telefon for å høre om det var mulighet for at Vilde kunne bidra på banen også denne sesongen.

– Jeg ble kontaktet av Bærum, som lurte på muligheten for at jeg kunne spille så lenge det ikke var åpnet for spill i 2. divisjon.  Jeg var spent på om 2.divisjon skulle åpne opp for kamper i høst, men da jeg skjønte dette ikke ville skje var jeg ikke vanskelig å be.

– Jeg hadde lyst til å spille kamper og følte jeg ikke fikk gjort meg helt ferdig med Haslum siden sesongen ble avsluttet så tidlig. 

– Vi så på ulike scenarier på hvordan jeg skulle få ting til å gå opp med at jeg går sykepleie i Bodø og at jeg samtidig skulle ha mulighet til å være med på noen treninger og kamper i sør også.  Vi vurderte om jeg skulle komme og bo der en periode eller om jeg skulle pendle.  Og da ble det pendling som var mest gunstig for meg, sier hun. 

– Vi fikk ikke igjennom overgangen før etter den første kampen mot Charlottenlund.  Så den første kampen min var mot Randesund borte og jeg har spilt alle kampene etter det. 


Ukependler

Jeg kommer ned hver torsdag og trener med laget torsdag, fredag og lørdag og spiller kamp søndag.  Hvis vi også har onsdagskamp, blir jeg i Bærum også den neste uka. 

– Det er stort sett de samme spillerne fra Haslum i fjor, men noen få nye inputs, så selv om jeg ikke var med på sommertreningene så var samspillet der fortsatt.  Det er også det samme trenerteamet fra forrige sesong.

– Dette har gått veldig fint og jeg synes det har vært verdt det.  Jeg har fått til det jeg ønsket og så ligger vi der vi ligger på tabellen, smiler Vilde.  – Å reise fra Bodø tar ikke lenger enn 1 time og 10 minutter med fly.  Og så har jeg overnattet hos lagvenninner, så det har ikke vært så stressende som det kanskje høres ut som. 

– Hvis jeg klarer å stå på alle eksamenene samtidig som jeg har spilt for Bærum, så har dette vært svært vellykket.  Vi får se når resultatet kommer, ler hun. 

Foto: Øystein Syversen


Bidrar godt

– Jeg føler at jeg har fått bidratt med mitt i høst. Trenerne Markus og Vegard vet hva jeg er god på og får frem det beste i meg.  Jeg har fått tillit og det at jeg føler at jeg fått bidratt har gjort at jeg har syntes at det har vært veldig gøy og at all pendlingen har vært verdt det. 

– Jeg vil si jeg er en uforutsigbar spiller med både hoppskudd og finter – jeg er mer eksplosiv enn jeg ser ut for, humrer hun.  – Og så er jeg veldig glad i innspill til linja og blinde pasninger.  Jeg har fått utnyttet venstrebackposisjonen når jeg er hos Bærum og liker skytterrollen hvor jeg blir krysset opp. 


Et dilemma

– Hvis det åpnes opp for spill i 2. divisjon, så er det Junkeren jeg har sagt jeg skal spille for.  Vi har et mål om å rykke opp i år.

– Hvis Bærum rykker opp til REMA 1000-ligaen, sitter jeg i et dilemma.  Det blir i så fall kjempevanskelig. Jeg prøver ikke å tenke på det og tar ting som det kommer.  Det er veldig artig at vi leder 1. divisjon til jul.  Tror ikke det er mange som hadde sett for seg at vi er der vi er i dag. 


God målvakt

– Vi har gode forberedelser før hver kamp og vi trener spesifikt på det vi møter. I tillegg har vi vært flinke på å spille hverandre gode, og vi får frem det beste i hver spiller i laget. 

– Vi har ikke bare noen som scorer mål, alle på laget bidrar fra sin posisjon som gjør at vi er et vanskelig lag å møte.  Ikke minst at vi har en god målvakt som står bak der, Thea Granlund, som ligger på en redningsprosent på nesten 50 i hver kamp.  Det er noen store faktorer som gjør at vi ligger der vi ligger, avslutter 24-åringen. Bli med i konkurransen! TettPå Håndball har utfordret alle lagene i REMA 1000-ligaene til å utføre en balløvelse. Nå utfordrer de DEG! Kanskje er det akkurat DU som vinner over en Eliteseriespiller! Her kan alle være med! Alle bidrag er med i trekningen av premier.

Dette bildet mangler alt-tekst; dets filnavn er Challenge-TettPa-web-1024x572.png