Vildalen med elleve mål mot Kristiansand – Norsk Topphåndball

Vildalen med elleve mål mot Kristiansand

16-16 sto det til pause etter at DHK hadde startet bortekampen best, og 23-23 sto det med kvarteret igjen å spille etter at hjemmelaget Kristiansand hadde fått lov til å lede. Men aldri med mer enn ett og to mål.
Men DHK hadde matchvinnerne i et sterkt, offensivt forsvar, i målvakten Sander Drange Heieren og i bakspillerduoen Hermann Gabriel Vildalen og Viktor Petersen Norberg. De scoret til sammen 20 av DHKs 35 mål denne kvelden på Sørlandet. Vildalen elleve, og Petersen Norberg ni. Mens det var Vildalen mot røkla før pause (åtte mål), kom syv av Petersen Norbergs mål etter pause.
Det er en stor prestasjon, for det er ikke mer enn noen uker siden han fikk time for operasjon av sin skaderammede skulder.

Datoen står
– Datoen står ved lag i januar, men etter avtale med de medisinske fagfolkene skulle jeg teste skulderen i kampsituasjoner nå før jul, og så skal det gjøres en ny vurdering ut fra de erfaringene. Akkurat nå går det greit, med varmekrem og skulderbeskyttelse, forteller Viktor.
Han synes det var en fin kveld i Aquarama.
-Det var veldig gøy, og for meg var det den første ordentlige kampen etter comebacket fra skaden. Etter at Hermann var veldig god før pause, trengte vi at flere meldte seg på og bidro, og det siste kvarteret fløyt det fint. Selv ble jeg satt opp i noen veldig gode situasjoner, og da kom også målene. Seier og to poeng her ned gjør at igjen blir en litt lettere busstur hjem til Drammen, mener han.

Viktor Petersen Norberg, her fra hjemmekampen mot Kristiansand, trosser skulderskaden som satte ham ut av spill en lang periode, og leverte en stor kamp borte mot Kristiansand. Foto Roy Johnsen

Slet med Köpp
Trener Kristian Kjelling så at laget ikke helt fikk taket på Kristiansands Eirik Köpp før pause. Han skjøt fra distanse, han fintet og gikk på gjennombrudd, og han hadde et bra samarbeide med strekspiller. På samme måten som hjemmelaget aldri fikk taket på Hermann Gabriel Vildalen i sitt forsvar den første halvtimen. Han og viste fram store deler av registeret sitt, og var omgangens store spiller.
-Det var vel Köpp mot DHK før pause. Men det er lov å si at motstanderne også har gode spillere, og Köpp viste fram et register vi ikke helt var forberedt på. Vi er blitt flinke til å justere oss inn underveis når ikke alt vi har planlagt funker, eller det dukker opp nye utfordringer. Så også nå. Vi fordelte noen oppgaver defensivt, og etter pause ble det mye bedre, sier Kjelling.
– Ola (Hoftun Lillelien var fremragende i den offensive rollen, og Espen (Gommerud Våg) og Oskar (Olafsson) sto tøft i midtforsvaret, sier Kjelling.

Malte dem i stykker
Lagene byttet mål til det sto 16-16 halvveis, mens DHKs offensive forsvar etter pause ga dem noen enkle mål, og ledelse. Flere utvisninger nesten samtidig inviterte hjemmelaget inn i kampen igjen, og plutselig ledet de 23-22. Men derfra og ut, fra rundt 44 minutter, var det ingen tvil. DHK vant den perioden 13-5!
– Det var gode prestasjoner fra flere, og vi fikk igjen for at vi hadde malt dem i stykker de første 45 minuttene. De siste 15 fikk vi samlet oss med et godt forsvar, vi fikk redninger, og så sto jo Viktor fram som han gjorde med sine skudd. Den gutten er tøff i hodet, sier Kjelling.

Sindre Aho har vært en god bidragsyter i målprotokollen i det siste, men denne gangen nøyde han seg med to spillemål. Men syv målgivende på toppen av det lar seg høre.

Vant Sørlandschips
Kjelling løftet også fram Hermann G. Vildalen (elleve mål og seks assist) og Sindre Aho (to mål og syv assist), og han ga Sander Drange Heieren fortjente klapp på skulderen. Målvakten ble kåret til banens beste, og fikk et års forbruk av Sørlandschips i premie!
DHK spilte uten en syk August Baskår Pedersen, og Gøran Sørheim var bare på banen før pause.
Siden både Runar og ØIF Arendal vant sine kamper, har serietoeren DHK fortsatt henholdsvis tre og fem poeng ned til lagene bak seg på tabellen.

DHK møter Bækkelaget på hjemmebane lørdag klokken 15.00, men Drammen kommunes koronarestriksjoner tillater kun 50 personer til stede i hallen.

Kampfakta:
Kristiansand – Drammen HK 28-35 (16-16)

Aquarama
Dommere: Ismet Kvakic og Tommy Eriksen.
DHK: Sander Drange Heieren og Andrè Bergsholm Kristensen – Kristoffer Raastad-Hoel 3, Sindre Aho 2, Hermann Gabriel Vildalen 11, August Olsen Storbugt 3, Viktor Petersen Norberg 9, Ola Hoftun Lillelien 2, Markus Foslund Niva 2, Espen Gommerud Våg 2, Oskar Olafsson 1, Gøran Sørheim, David Kalvø Valderhaug.
Toppscorer Kristiansand: Eirik Köpp, Michael Potaczy og Tollef Lindquist, alle 4.

Øvrige eliteserieresultater i helgen:
Nøtterøy-Nærbø 28-28, Sandefjord – ØIF Arendal 25-30, Bergen- Runar 28-35, Fjellhammer – Bækkelaget 30-36.

Husk å tippe på hvem som vinner de neste kampene i REMA 1000-ligaen for menn! Frist for Bong 15 er onsdag 15. desember kl. 18.30