Viking sikret seg viktig bortepoeng mot Follo HK – Norsk Topphåndball

Viking sikret seg viktig bortepoeng mot Follo HK

Med straffescoring 7 sekunder før full tid sikret Jonas Djuurhus et svært viktig poeng med på flyet tilbake til Stavanger. Lagene vekslet på å føre og kampen og poengene kunne havnet i begge leire, sånn sett var det vel greit at vi tok et poeng hver.

Follo hadde som oss gitt fra seg poeng mot lag de nok helst skulle slått og laget som før sesongen var spådd som den soleklare opprykksfavoritt hadde satt seg i en vanskelig situasjon for å nå disse forventningene. Sånn sett var det kun en ting som betydde noe for hjemmelaget før denne kampen, å slå oss. Kampen var av vertene plukket ut som «kronekampen» der sponsorene betaler et beløp pr tilskuer og hjemmelaget hadde mobilisert for å fylle tribunen og 668 tilskuere støttet hjemmelaget.

Det ble tråkket til fra start og lagene vekslet på å lede. Bakerst hos Follo stod Andreas Bjørkmann Myhr som en mur og tok avslutninger målvakter i 1. divisjon vanligvis ikke tar. Kasper Lothe satte standarden angrepsmessig for hjemmelaget og hamret inn de 3 første målene til hjemmelaget. Vi var med på notene og klarte å holde oss med i kampen til tross for målvaktens storspill. Utover i omgangen tar Follo initiativet og etter 24 minutter legger Scott time out kortet når hjemmelaget leder 14-10. Det viser seg å være en taktisk klok time out for etter denne kommer vi tilbake og vinner de neste 6 minuttene 4-0 slik at stillingen er 14-14 til pause.

Jonas nok engang vår bestemann.

Vi fortsetter den gode avslutningen fra 1. omgangen og fører kampen i første del av 2. omgang og er oppe i en tomålsledelse. Vi er gode på det som vi har vært gode på i år. Fysikken og færøysk sisu framover. Jonas og Trondur leverer mål på rekke og rad, Trym og Helgi tar den tunge fysiske jobben og gledelig er det at vi i denne kampen får hele 10 mål fra kant. Legg til en stor vinnervilje, løpsvilje og guts så klarer vi å henge med Follo.
Kampen lever til siste sekund. Det er nerver, det betyr mye for begge lag og begge har svært lyst på poengene. Follo kommer tilbake og Kasper Lothe og Lukas Karlson melder seg på og gjør mål vi sjelden ser i 1. divisjon.

Det så mørkt ut når et minutt gjensto. Follo ledet med 1, var i angrep og hadde matchballen. 45 sekund før sluttsignalet fikk debutant Trygve Jensen stoppet kantskuddet, vi går rett i angrep. Straffe, rødt kort og Jonas er iskald og setter den siste ballen som sørger for poengdeling. Det var forøvrig Follos andre røde kort, det første kom etter at Lars Henrik Hygen nok en gang ble stygt taklet og fikk et ublidt møte med gulvet.

Vi fikk en svært krevende inngang til kampen med begge våre målvakter skadet. Vi kommer altså igjennom våre to vanskeligste kamper der vi i 3 av 4 omganger spiller uten vår faste målvaktsduo. Trygve Jensen og 18 år gamle SImen Halvorsen leverte begge spill som de kan være godt fornøyd med. En uerfaren 18 åring og en målvakt som har spilt 1 kamp på et år og med to treninger sammen med laget supplerte hverandre godt og sørget for at vi fikk løst målvaktsoppgaven så godt som vi kunne.

Vi må og trekke fram de to 18 år gamle venstrekantene Jonas Løge og Birk Berentsen. Jonas, som er på utlån fra Nærbø viste seg fram mot Sandnes og spilte en ny god kamp. Også Jonas fikk smake på Bjørkmann Myhrs blekksprut armer i 1. omgang der han tar ungguttens straffekast og kantskudd. Når Jonas setter seg på benken kommer Birk inn og gjør to mål fra samme posisjon. Når kampen skal avgjøres er Løge igjen inne på banen og er iskald i hodet når han setter både 26-26 og 28-28 scoringene i de hektiske sluttminuttene.

Jonas Løge med 3 mål, to når det hele skal avgjøres. 18 åringen fra Nærbø viser at han er mer enn god nok for spill i 1. divisjon.
Foto Hans Lie

Neste kamp er hjemme mot VIkhammer lørdag 18.12 kl 14.30. Det blir en revansjesugen gjeng som skal vise trønderne at tapet sist var et uhell og at det nå er VIkinglag som er mer samspilt og i storform som vil vise hjemmepublikummet at vi skal være med og kjempe om de første plassene etter jul.