Foto: NTB/Norges Håndballforbund

– Vi tar Østerrike på stort alvor

Av: Norsk Topphåndball
18. januar 2021

Ved å unngå tap mot Østerrike i kveld, går Håndballgutta videre til hovedrunden med to poeng.

Østerrike har null poeng etter sine to første kamper. Norge og Sveits har to, mens Frankrike har fire.

Det betyr at hvis Norge slår Østerrike, så vil alpelandet bli henvist til sisteplassen i gruppa. Poengfangsten og målforskjellen fra oppgjøret blir dermed strøket fra Norges videre ferd inn i hovedrunden.

Det samme vil faktisk skje ved uavgjort resultat. Uten at akkurat det utfallet er noe stort tema på Håndballguttas hotell i Kairo før møtet med fjorårets medarrangør av EHF EURO 2020 (Sverige, Østerrike og Norge delte vertskapet).

– Det blir veldig viktig å vinne mot Østerrike, sier Christian O’Sullivan.

– Vi er kommet hit for å vinne de kampene vi spiller. Men vi tar Østerrike på stort alvor, selv om de har tapt sine to første kamper. Det er et godt europeisk håndballag – et ungt lag, og vi har stor respekt for det de kan. Så ja, vi kommer absolutt til å ta dem på alvor.

Christian O’Sullivan

Nummer 24 mistet første kamp med et mye omtalt magebesvær. Da han var på banen mot Sveits, markerte O’Sullivan seg umiddelbart ved å vise hva han betyr for laget.

– Det var veldig godt å få lov til å være med og bidra. Jeg gleder meg til fortsettelsen, sier han.

Dagen etter Sveits-seieren gikk med til styrketrening for enkelte spillere, andre trente håndball. I tillegg handler mye om møter, videoanalyser og Østerrike-forberedelser. Og så ble det tid til et etterlengtet tacomåltid på hotellet søndag kveld.

O’Sullivan legger ikke skjul på at stemningen har steget etter at de to første poengene var i boks lørdag kveld.

– Vi er glade for at vi har kommet tilbake på det rette sporet. Vi vant, og det er god stemning i gruppa, fastslår O’Sullivan.

Hvis Håndballgutta tar seg videre til hovedrunden, venter de tre beste lagene fra gruppe F i et nytt puljespill (pr. i dag Portugal, Island og Algerie). For å komme til kvartfinalen i VM må Norge ende blant de to beste lagene i sin mellomrundepulje.

**Norge møter Østerrike til siste kamp i det innledende gruppespillet mandag klokka 20.30. Kampen ser du på TV3/Viaplay.

Les mer om VM på IHFs offisielle sider