Veldig nære, men det holdt ikke helt inn – Norsk Topphåndball

Veldig nære, men det holdt ikke helt inn

Håndballgutta var veldig nære, men det holdt ikke helt inn da de møtte regjerende verdensmesteren Danmark.

Endelig var det klart for at Håndballgutta skulle ut i aksjon igjen. Denne gangen i Gjensidige Cup i Trondheim Spektrum, som blir siste kamptrening for gutta før EM i Slovakia i januar. Første kampen var mot de regjerende verdensmesterne Danmark, men uten stjernespillerne Mikkel Hansen og Niklas Landin.

Petter Øverby satte kampens første mål etter tre målløse minutter, men bare minuttet senere satte Danmark sitt første mål. Danmark fortsatte i et godt tempo og kom raskt opp i en ledelse.

Det tok ikke lang tid før de norske Håndballgutta utlignet og det stod 3-3 etter åtte minutter. Etter halvspilt førsteomgang lå Danmark igjen foran med to, og økte til tre. Christian Berge fikk prøvd flere spillere og sammensettinger ute på banen, men det holdt ikke til å ta igjen ledelsen.

Norge kom ett mål bak, men ikke lenger i første omgang, til tross for god innsats og blant annet fem mål signert Sander Sagosen. Like før pause kom Danmark opp i en firemålsledelse, men de norske gutta klarte å ta igjen tre av målene før pause. De rakk aldri å sette utligningsmålet, og det sto dermed 13-14 og dansk ledelse til pause.

Andre omgang startet med et pang og de norske gutta tok raskt igjen ettmålsledelsen Danmark hadde til pause. Sagosen fikk også sin andre utvisning etter bare fire minutter. De første ti minuttene i andre omgang fulgte lagene hverandre tett og det stod 20-20.

Blant annet Kent Robin Tønnesen og Simen Holand Pettersen fikk vist frem skuddarmen i andre omgang, men bortelaget ga seg ikke og kom både ett og to mål foran. Med ti minutter igjen av andre omgang stod det 25-27.

Med litt over fem minutter igjen av kampen kom Danmark igjen foran med fire mål. De norske gutta ga ikke opp, og de klarte å ta igjen to mål og det stod 28-30 med bare halvannet minutt igjen av kampen. Men et par bom fra Norge og et nytt treff fra Danmark senere var det avgjort. Håndballgutta tapte 28-31 for de regjerende verdensmesterne.

Norge spiller sin neste kamp i Gjensidige Cup mot Nederland lørdag 6. november klokken 16.45. Søndag samme tid venter OL-vinner Frankrike i Trondheim Spektrum. Begge kampene kan du se på TV 2/Play.