Foto: Annick Nielsen

Varierende kamp av Vipers

Av: Norsk Topphåndball
23. oktober 2021

Med to seire og to tap hittil i Champions League, jaktet Vipers sårt nødvendige poeng mot CSKA Moskva.

En litt så-som-så førsteomgang, en bedre periode etter pause før det falt igjen noen minutter… En uvanlig varierende kamp av Vipers, som tapte 24-27.

Lagene fulgte hverandre tett gjennom hele første omgang, og til pause var stillingen 11-11.

Trener Ole Gustav Gjekstad hadde ikke all verdens av positive kommentarer om de første 30 minuttene da han ble intervjuet av V4 i pausen:
– Sett bort fra en god målvakt, var det lite som stemte for oss i første omgang. Vi fomlet og ble for sene i alt vi gjorde, som gjorde at vi ble hengende etter. Nå må vi sette sjansene vi får i mål, og ikke minst må VI bestemme tempoet!

Den gode målvakta Gjekstad nevnte var (selvfølgelig) Katrine Lunde, som med god margin bikket 40% redninger i første omgang.

Andre omgang staret bedre for Vipers, som scoret omgangens to første mål. Etter ti minutter var det riktignok igjen uavgjort på 15-15.

Så fikk Vipers to spillere utvist på kort tid, og de neste 5-6 minuttene ble helsvarte sett med norske øyne. Vipers scoret ingen, mens CSKA scoret fire. Det forspranget klarte aldri Vipers å ta igjen, selv om de var noe nærmere.

CSKA jublet ved kampslutt som de hadde vunnet Champions League sammenlagt, men det føltes kanskje omtrent sånn.

Trener Ole Gustav Gjekstad var heller ikke etter kampen særlig positiv i intervju med V4:
– Kort fortalt… Vi var for dårlige i denne matchen. Det ble for ujevne prestasjoner, men vi hang ikke helt sammen verken framover eller bakover. Vi hadde mange sjanser, men klarte ikke å omsette det i scoringer. Dette var en svært viktig kamp for å være topp 3 i gruppa, vi har fortsatt muligheter til å ta oss videre, men… Ja…

Nora Mørk var også skuffet etter kampen:
– En veldig svingende kamp. Jeg er litt skuffa, jeg syns vi fikk til for lite i angrep i dag. Deler av kampen viste vi tendenser til god håndball, men vi fikk det ikke helt til. Det kjentes ikke bra ut, det var ingen god kamp av oss!

Allerede neste helg skal Vipers spille sin neste CL-kamp. Da venter slovenske Krim Mercator Ljubljana på bortebane, lørdag 30. oktober.

FAKTA
DELO EHF Champions League kvinner – gruppe B
Vipers Kristiansand – CSKA 24-27 (11-11)
Aquarama
1329 tilskuere

Vipers Kristiansands toppscorer: Nora Mørk – 9.
CSKAs toppscorer: Elena Mikhaylichenko – 10.
Utvisninger: Vipers 4×2 minutter og ett rødt kort, CSKA 3×2 minutter og ett rødt kort.