Vanskelig mot overmakten – Norsk Topphåndball

Vanskelig mot overmakten

Etter en redselsfull start for Elverum fikk de spillet litt mer på plass, men det endte med tap i første åttedelsfinale.

På grunn av Covid-19 spiller Elverum åttedelsfinale i Champions League nå i påsken, og begge kampene spilles på bortebane i Barcelona.

Riktignok var første kamp satt opp som Elverums hjemmekamp, men det spørs om det føltes sånn for Elverum i Barcas storstue Palau Blaugrana.

I løpet av kampens første 14 minutter klarte Elverum bare å sette én ball bak Gonzalo Perez De Vargas Moreno, noe som dannet et ganske så vanskelig utgangspunkt for de neste 46 minuttene.
Det bedret seg imidlertid i andre halvdel av første omgang, og lagene gikk til pause på stillingen 12-19 til Barca.

Andre omgang fortsatte i samme spor som siste del av første omgang, med en totalt sett bedre prestasjon av Elverum.

Sluttsifrene ble imidlertid ganske stygge, og vitner om den særdeles vanskelige oppgaven Elverum har foran seg i returoppgjøret førstkommende mandag.

Det oppgjøret spilles altså også i Barcelona, grunnet reiserestriksjonene i Norge. Kampen kan ses på Viasport+ og Viaplay fra klokka 1845.

Thomas Solstad hadde følgende korte melding til EHF etter kampen:
– Før returoppgjøret må vi fortsette å bygge på det gode angrepet vårt, mens vi må flere hakk opp i forsvar.