June Bøttger. Foto: Erik Laursen

Utvikler seg og blir bedre og bedre i Aarhus

Av: Svein André Svendsen/NTH
12. mars 2020

June Bøttger hadde kun vært i Oppsal da hun flyttet til Danmark og begynte i Aarhus United.

– Det er den tredje sesongen jeg er her nå, og så har jeg skrevet under for to til, sier 25-åringen.

Aarhus’ nummer 17 er venstre kant og stortrives i Aarhus.

– Jeg tenkte i starten at det kun ville bli to år her, og så tilbake til Oppsal. Men det er dritkult her og jeg føler at jeg utvikler meg og blir bedre og bedre. Da er det ikke noe poeng å dra tilbake enda i hvert fall.

– Jeg har lyst til å bli så god jeg kan, og hvis det er landslaget så takker jeg ikke nei til det.

Livet i Aarhus er fint, hun forteller om gode lagvenner og nå i sommer fikk hun hunden Arthur ned, så hun har noen å bo med. Ved siden av jobber hun på kundeservice for en sengeforhandler.

– Det er en perfekt jobb ved siden av. Det krever ikke så mye fysisk, så det er ren luksus, sier hun.

June har en sprudlende personlighet, kontrollert crazy som hun selv kaller det.

– Det er viktig synes jeg. I starten forsto jeg ikke dansk i det hele tatt. Jeg bodde hjemme til jeg flyttet til Danmark, så alt var veldig nytt. Jeg var veldig tilbaketrukket og folk tenkte «er det det samme mennesket på Instagram som vi har fått på laget?» Men allerede ved juletider så var jeg meg selv og de tenkte «denne personen liker vi mye bedre».

– Jeg måtte bare forstå språket, men når jeg snakker blir det på norsk med noen danske ord.

Hun har tatovert hele venstrearmen og har tatoveringer på lårene og føttene – og har planer om flere. På høyrearmen har hun en Disney-tatovering og planen er å fylle hele armen med Disney.

– Jeg er egentlig bare et forvokst barn som elsker Disney. Det er ikke noe bedre enn Disney-filmer, der det gode alltid vinner. Det kan starte dårlig, men så blir det bra til slutt.

– Jeg er ikke så opptatt av klær og smykker. Derfor pynter jeg meg heller på kroppen min. Jeg føler meg finere med tatoveringer og hver gang jeg får en ny tenker jeg; NÅ ser du bra ut!

Og når hun ser bra ut hjemme, henslengt i sofaen, går det gjerne i reality på skjermen.

– Når jeg ikke er med de på laget eller hunden min, ser jeg veldig mye på serier. Jeg har fulgt med på Love Island Norge. Reality er det beste jeg vet. Da kan man bare se på uten å følge med, så slapper man av og likevel får med seg det som skjer.

Nå som Paradise Hotel er i gang samler hun litt ekstra reality-krefter til sesongavslutningen på banen.

– Vi håper å komme til sluttspillet. Det er jevnt, så alt kan skje. Vi har tapt begge kampene mot Randers. De ligger foreløpig bak oss, men ender vi likt går de forbi. Alle poeng vi kan ta er gull verdt, sier June Bøttger.

June Bøttger. Foto: Aarhus United